"Lux Express" sniegā iestigušie autobusi šoziem kļuvuši par sava veida sociālajiem centriem

Starptautisko autopārvadājumu kompānijas "Lux Express" autobusi, kuri ziemā laika apstākļu dēļ nav varējuši turpināt maršrutu, kļuvuši par sava veida sociālajiem centriem, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" pastāstīja "Lux Express" valdes priekšsēdētājs Hanness Sārpū (Hannes Saarpuu).

"Šajos apstākļos mūsu autobusi kļuva par sava veida centriem, kur bija silti, kur varēja dabūt kafiju, apmeklēt tualeti, parunāties. Autobusos pulcējās cilvēki no apkārtējām automašīnām, un pēc tam mums bija ļoti daudz labu atsauksmju. Tā bija ļoti īpatnēja pieredze," teica Sārpū.

Viņš sacīja, ka "Lux Express" šoziem bija jāatceļ visi reisi starp Tallinu un Sanktpēterburgu uz vienu dienu, jo sniegputeņa dēļ šoseja Tallina-Sanktpēterburga bija slēgta. "Šajā laikā uz ceļa mums iesprūda trīs autobusi. Tā bija ārkārtas situācija, un ceļa tīrīšanā tika iesaistīta pat armija, bet mums tā vienlaikus bija arī ļoti interesanta pieredze. Kopumā uz šosejas sniega dēļ uz diennakti bija iesprūdušas apmēram 200 mašīnas un gandrīz 1000 cilvēku," viņš klāstīja.

Viņš piebilda, ka, neskaitot šo gadījumu, laika apstākļu dēļ "Lux Express" šoziem neatcēla nevienu reisu.

Autobusi ir viens no laika apstākļiem mazāk ietekmētajiem transporta veidiem. "Pēdējais gads ir pierādījis, ka autobusi ir viens no laika apstākļiem mazāk ietekmētajiem transporta veidiem. Neraugoties uz vulkānu izvirdumiem un vētrām, autobusi kursē," minēja Sārpū.

Viņš atzina, ka ziemas laika apstākļu dēļ cilvēki priekšroku deva autobusiem, nevis privātajām automašīnām.

"Lux Express grupa" ir pasažieru pārvadājumu uzņēmums Baltijā, kas piedāvā starptautiskos savienojumus starp Baltijas valstīm, Krieviju un atsevišķām Eiropas Savienības valstīm. Pērn uzņēmums pārvadāja vairāk nekā 374 tūkstošus pasažieru. Starptautisko autobusu maršrutus ar "LuxExpress Group" preču zīmi veic "Lux Express Estonia" un tā meitasuzņēmumi.

Svarīgākais