Cita kalibra braukšana

Toms Skujiņš © F64

2016. gada februāris. Anketējamais: Latviešu riteņbraucējs Toms Skujiņš...

Gadu mijā saņemtā Latvijas labākā riteņbraucēja balva Tomam Skujiņam ir vēl viens apliecinājums, ka pērnais tiešām izdevies! Skatoties sacensību protokolus, pašam sirdi visvairāk sildot uzvara Kalifornijas velobrauciena 3. posmā, kā arī pārstāvētās ASV komandas Hincapie Racing triumfs sacensībās Dienvidkarolīnā. Gadu latvietis pabeidza ar uzvaru UCI Amerikas tūres kopvērtējumā, taču nākamgad brauks Eiropā.

24 gadus vecais carnikavietis noslēdzis divu gadu līgumu ar Pasaules tūres komandu Cannondale-Garmin. Īsi sakot, brauks plecu pie pleca ar pasaules labākajiem riteņbraucējiem. ”Šis ir nozīmīgs solis, nozīmīga komanda - būs pavisam cita kalibra braukšana,” atgriezties Eiropā bijis Skujiņa mērķis, jo šeit sacensības esot vēl interesantākas. Pirms četriem gadiem viņš brauca Marseļas komandā. ”Eiropā ir šaurāki ceļi, vairāk cīņas par pozīciju,” paskaidro riteņbraucējs. Viņa mērķis šogad ir pēc iespējas biežāk būt sacensību pēdējā stundā, kad notiek īstā sijāšana jeb izšķirošie notikumi.

”Panākumu atslēga ir ieguldītais darbs. Katru gadu pieliekam kaut ko klāt, redzam, kas trūcis treniņos un sacensību programmā, un to pilnveidojam. Un viss pamazām iet uz augšu!” karjerā līdz šim iespēto rezumē Toms.

F64