Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Veiksmīgākie erisinājumi saņem "Platīna peli 2012"

Latvijas Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju asociācijas (LIKTA) gadskārtējā konferencē tradicionāli tiek pasniegtas nozares balvas Platīna pele. Šogad Platīna pelei 2012 tika saņems rekordliels pieteikumu skaits – 51 pieteikums, kas cīnījās par labākā nosaukumu četrās kategorijās.

Izvērtējot informācijas un komunikāciju tehnoloģiju balvai pieteiktos projektus, nozares eksperti atzinīgi novērtēja iesniegto projektu funkcionalitāti un pietuvinātību lietotājiem.

Nominācijā Epārvalde par labāko risinājumu atzīts a/s RIX Technologies projekts Elektronisko iepirkumu sistēmas pilna apjoma funkcionalitātes ieviešana, kura pasūtītāja ir Valsts reģionālās attīstības aģentūra. Nominācijā Epakalpojumi par uzvarētāju tika atzīts a/s Exigen Services Latvia izstrādātais «VSAA elektronisko pakalpojumu izstrāde, ieviešana un uzturēšana projekta Epakalpojumi un to infrastruktūras attīstība ietvaros», kura pasūtītāja ir Valsts reģionālās attīstības aģentūra. Nominācijā Ebiznesa risinājumi un pakalpojumi uzņēmumiem prestižo balvu Platīna pele 2012 balvu saņēma SIA Tilde izstrādātā sistēma LetsMT.

Īpaši daudz pieteikumu balvai tika saņemti šogad jaunajā nominācijā Labākais eskolotājs. Par Latvijas labāko informātikas skolotāju tika atzīts Saldus novada pašvaldības Druvas vidusskolas direktora vietnieks, informātikas, programmēšanas skolotājs Normunds Svētiņš. Savukārt Labākā eprasmju skolotāja godā tika celta Dobeles Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centra IT speciāliste Inese Deidere. LIKTA prezidente Signe Bāliņa pirms balvu pasniegšanas ceremonijas pauda gandarījumu, ka balvai pieteikti tik daudz veiksmīgu erisinājumu.

«LIKTA ikgadējā konference ir brīdis, kad atskatīties uz aizvadīto gadu nozarē un noteikt mērķus. Varam būt gandarīti, ka IKT nozarē izaugsme vērojama gandrīz visos rādītājos. Pieaudzis apgrozījums, un šobrīd tas veido 1,5 miljardus latu, tāpat nozares devums valstij nodokļu veidā ir vairāk nekā 6% no kopējiem VID ieņēmumiem. Būtiski, ka IKT tirgū ienāk aizvien vairāk jauni dalībnieki un veiksmīgi erisinājumi, ko redzam pēc Platīna pele 2012 finālistiem. Apzinoties, ka IKT loma tikai pieaugs, šogad esam spēruši mērķtiecīgu soli, parakstot nozares hartu un definējot skaidras prioritātes turpmākajiem pieciem gadiem. Viens no primārajiem soļiem ir aprīkots epilsonis, kas šobrīd Latvijā jau tiek veiksmīgi īstenots. Šobrīd ir jāstrādā pie tā, lai virzītos uz «gudru epilsoni» – tas nozīmē, lai elektroniskie pakalpojumi iedzīvotājiem būtu ne tikai pieejami, bet cilvēki tos arī prastu izmantot,» uzsvēra S. Bāliņa.