Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Noteikti Latvijas IKT balvas "Platīna pele 2012" finālisti

Žūrijas sēdē noteikti aizvadītā gada Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) balvas “Platīna pele 2012” finālisti. Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, šogad finālistu vidū līdz ar dažādiem interneta pakalpojumiem un elektroniskajām sistēmām pieaudzis arī mobilo risinājumu īpatsvars.

“Ikviena e-risinājuma uzdevums ir padarīt mūsu dzīvi labāku. Tādēļ ir būtiski, lai šie risinājumi būtu ne vien inovatīvi, bet sniegtu reālu labumu lietotājam, vai tas būtu uzņēmums, pašvaldība vai privātpersona. Ērtība, vienkāršība un praktiskais noderīgums lietotājiem – tie ir nozīmīgākie kritēriji, kas norāda uz projektu veiksmi tirgū, un tos ņēmām vērā, arī vērtējot šīgada “Platīna pele 2012” pieteikumus,” norāda Signe Bāliņa, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente.

“Platīna pele 2012” tiks pasniegta četrās nominācijās: Labākais E-skolotājs, E-pārvalde, E-pakalpojumi un E-biznesa risinājumi un pakalpojumi uzņēmumiem. Izvērtējot IKT balvai pieteiktos projektus, nozares eksperti atzinīgi novērtēja iesniegto projektu funkcionalitāti un pietuvinātību lietotājam. Zīmīgi, ka finālistu vidū šogad ir vairākas mobilās aplikācijas, kas liecina par šīs IKT nozares nišas attīstību un perspektīvu Latvijā.

"Mobilais tālrunis no vienkārša saziņas līdzekļa ir kļuvis arī par biznesa instrumentu, un, kā rāda tirgus tendeneces un lietotāju paradumi, mobilās aplikācijas ieņem arvien lielāku lomu viedtālruņu lietotāju ikdienā. LMT ir gandarīts atbalstīt tehnoloģiju balvu „Platīna pele 2012”, kas veicina e-pakalpojumu biznesa vides attīstību Latvijā. Ir jāveicina uzņēmējdarbības vide, kas rada mobilās aplikācijas, jo tā ir izcila Latvijas pievienotā vērtība pasaules tirgū,” uzsver Juris Binde, Latvijas Mobilā Telefona prezidents.

Nominācijā “E-pārvalde” finālam izvirzīti:

Elektronisko iepirkumu sistēmas pilna apjoma funkcionalitātes ieviešana. Pasūtītājs: Valsts reģionālās attīstības aģentūra. Izstrādātājs:A/S RIX Technologies.www.eis.gov.lv.

Universāla darba vieta. Pasūtītājs: Rīgas Pilsētas pašvaldība. Izstrādātājs:SIA ZZ Dats.

Ieslodzīto informācijas sistēma. Pasūtītājs: LR Tieslietu ministrijas Ieslodzījuma vietu pārvalde. Izstrādātājs:A/S RIX Technologies. http://www.ievp.gov.lv/.

Nominācijā “E-pakalpojumi” finālam izvirzīti:

Mobilly autostāvvietu apmaksas lietotnes. Sistēmas īpašnieks un izstrādātājs: SIA CityCredit. http://ej.uz/Mobillyiphoneun http://ej.uz/Mobillyandroid.

Swedbank mobilā aplikācija. Sistēmas īpašnieks un izstrādātājs: A/S Swedbank. Rīku var lejupielādēt viedtālruņu lietotņu veikalos App Store (iPhone telefoniem) un Play Store (telefoniem ar Android operētājsistēmu).

VSAA elektronisko pakalpojumu izstrāde, ieviešana un uzturēšana projekta „E-pakalpojumi un to infrastruktūras attīstība” ietvaros. Pasūtītājs: Valsts reģionālās attīstības aģentūra. Izstrādātājs: A/S Exigen Services Latvia. www.latvija.lv.

Nominācijā “E-biznesa risinājumi un pakalpojumi uzņēmumiem” finālam izvirzīti:

E-pasta mārketinga serviss Mailigen. Sistēmas īpašnieks un izstrādātājs: SIA iMedia. www.mailigen.lv, www.mailigen.com.

Interneta reklāmas kampaņu administrēšanas sistēma JungleExpert. Pasūtītājs: SIA Planners. Izstrādātājs: SIA Cube. www.jungleexpert.lv.

LetsMT. Sistēmas īpašnieks un izstrādātājs:SIA Tilde. www.letsmt.com.

Īpaši daudz pieteikumu IKT gada balvai tika saņemti šogad jaunieviestajā nominācijā “Labākais E-skolotājs”. No 29 pretendentiem finālam izvirzīti pieci: Inga Savicka - Smiltenes ģimnāzijas informātikas skolotāja; Andra Jākobsone - biedrības „Apmācību projekti” apmācību vadītāja, projektu koordinatore; Antra Skinča - Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra (ZRKAC) Informācijas resursu un tehnoloģiju nodaļas vadītāja; Normunds Svētiņš - Saldus novada pašvaldības Druvas vidusskolas direktora vietnieks, informātikas, programmēšanas skolotājs; Inese Deidere - Dobeles Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centra IT speciāliste.

“Platīna pele 2012” apbalvošanas ceremonija norisināsies nozīmīgākajā nacionālajā IKT nozares pasākumā − LIKTA 14. gadskārtējā konferencē, kas šogad būs veltīta tēmai "Elektroniskā identitāte – iespēju brīvība". Konferences ietvaros tiks apskatīti gan Latvijas IKT nozares labās prakses piemēri un veiksmīgākie risinājumi e-identitātes jomā, gan diskutēts par nākotnes izaicinājumiem un iespējām.

Konference notiks š.g. 30. novembrī viesnīcā Radisson Blu Hotel Latvia. Pieteikties dalībai konferencē var ikviens interesents LIKTA mājas lapā www.likta.lv. Konferences galvenais partneris ir SIA Latvijas Mobilais Telefons, savukārt partneri: VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, Mobilly, AS Rix Technologies, AS Swedbank. Informatīvie partneri: Dienas Bizness, Nākotnes parks, Neatkarīgā Rīta Avīze, Nozare.lv.