Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Plotņikovai un Kalniņam ģimenēm laika atliek arvien mazāk

© F64

Šīs nedēļas nogalē savu koncerttūri pa Latvijas pilsētām uzsāka TV3 šova «Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas» uzvarētāji Marts Kristiāns Kalniņš un Veronika Plotņikova.

Kalniņš ģimenei parādu atdos vasarā

Jau krietni pirms gaidāmās tūres sākuma aktrise Veronika Plotņikova un dziedātājs Marts Kristiāns Kalniņš kopā ar mūziķiem Rīgas kinostudijas telpās pavadīja laiku aktīvos mēģinājumos, pieslīpējot skanējumu. «Mēģinām katru dienu vairākas stundas. Šobrīd teātrī man nav pārāk lielas slodzes, tāpēc varu atļauties pilnībā pievērsties šim projektam,» »VZ« pastāstīja Plotņikova. Daudzie mēģinājumi atvirzījuši otrajā plānā abu mākslinieku privāto dzīvi. «No rīta, dodoties uz mēģinājumu, aizvadu bērnus uz bērnudārzu un skoliņu. Pusdienlaikā aizbraucu, izņemu bērnus, aizvadu uz mājam un – atpakaļ uz mēģinājumu,» atklāja Kalniņš. «Grūti ir atrast brīžus, ko veltīt ģimenei. Jūlijā noteikti atpūtīšos un neko nedarīšu. Savā ziņā es kompensēšu visu šo saspringto laiku,» solīja mūziķis.

Plotņikovas dēls iebilst pret dziedāšanu

Savukārt Plotņikovai šobrīd slodze ir mazāka, tāpēc, rūpīgi plānojot laiku, ģimene netiek atstāta novārtā. Tiesa, mājās dziedāt aktrise nevarot, jo viņas skaļā balss mazajam dēlam aizvien ne pārāk patīk. «Kad dziedu, es to parasti daru ļoti skaļi un dēls parasti kliedz: «Mammu, nevajag, nevajag!» Tāpēc mājās nedziedu – nav ko bērnu lieki tracināt,» smejoties stāstīja Plotņikova. Viņa gan plāno dēlu ņemt līdzi uz dažiem koncertiem. «Viņš vēl ir mazs, daudz ko nesaprot. Taču viņam ir aptuvena nojausma, ko mamma dara. Es domāju, ka koncerta laikā viņš nemēģinās mani apsaukt, lai nedziedu.»

Veronika – režisore, Marts – skaņu cilvēks

Plotņikovas un Kalniņa tūres atklāšana notika Jēkabpils tautas namā, bet nedēļas nogalē Rīgas Kongresu namā norisināsies šova uzvarētāju lielkoncerts, kas iecerēts kā uzvedums ar dekorācijām, dejām, aktierspēli un publikai gan labi zināmām, gan pilnīgi jaunām dziesmām. Koncerta režijas vadību uzņēmusies Veronika, savukārt Marts Kristiāns rūpējas par to, kā dziesmas tiks apskaņotas. «Priekšnesumi būs par cilvēciskām attiecībām starp sievieti un vīrieti dažādos periodos – sākot ar kāzām un beidzot ar šķiršanos. Koncerta laikā gan es, gan Marts vairakkārt mainīsim tērpus. Tērpi būs pieskaņoti mūzikas žanram, ko tajā brīdī izpildīsim,» atklāja aktrise. Lielākās bažas esot par koncertu galvaspilsētā. «Rīga ir tā pilsēta, kurā man ir ļoti daudz pazīstamo, kas atnāks uz šo koncertu, tāpēc arī ir neliels uztraukums,» atzina Plotņikova.