Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Silto sajūtu laiks

© F64

"Man vienmēr ir aukstas rokas un kājas, es vienmēr salstu, tāpēc, tiklīdz iestājas ziema, es velku apģērbu piecpadsmit kārtās, un man pa barabanu, kas ir modē," smaidot teic TV3 šova "Dziedi ar zvaigzni.Milžu cīņas" uzvarētāja Rīgas Krievu teātra aktrise Veronika Plotņikova.

"Es daudz staigāju pa veikaliem un skatos, kas ir modē, šķirstu arī modes žurnālus un pētu, kā sakombinēt dažādus apģērbus, jo man pašai šajā ziņā nav tādas radošas izdomas. Man patīk vienkāršas, bet oriģinālas lietas, tāpēc es noskatos, ko piedāvā stilisti un modes dizaineri," stāsta Veronika Plotņikova. Tas gan īsti neattiecas uz šo gadalaiku, jo, tiklīdz kļūst auksts, aktrisei vajadzīgs silts kažoks, silti zābaki, biezs džemperis un bikses, cepure un cimdi. "Lai ko arī esmu izdomājusi, kā gribētu izskatīties, lai ko arī esmu sakombinējusi, ja man salst, man mode vairs nav svarīga," viņa apgalvo.

Iepērkas ar atlaidēm

"Es nepērku daudz apģērba, man nav tā, ka skapim durvis nevar aiztaisīt. Domāju, kas man ir vajadzīgs, kas tiešām nepieciešams. Es, piemēram, nevarētu nopirkt somu par piecsimt latiem, un nevis tāpēc, ka nevarētu atļauties, bet tāpēc, ka man tas liekas nepareizi un amorāli," saka aktrise un atklāj, ka viņas iemīļotākie apģērbu veikali ir Zara, Mango un Monton. "Es esmu parasta sieviete, arī visai praktiska, tāpēc bieži iepērkos atlaižu laikā un meklēju, ko var iegādāties lētāk," viņa neslēpj, taču piebilst, ka skatuvei un īpašām svētku reizēm gan viņa atļaujas iegādāties ko dārgāku un greznāku, tādu apģērbu, kas tiešām arī izskatās dārgs, taču šādus lielākus tēriņus aktrise sev atļaujas vien reizi divos trijos gados.

Tic krāsu terapijai

Veronika stāsta, ka viņas garderobe vasarā un ziemā ir ļoti atšķirīga. "Vasarā man patīk kleitas, arī sievišķīgi piegulošas, kas izceļ augumu. Tādas man piestāv daudz labāk nekā plats un neformīgs apģērbs. Vasarā man ļoti patīk pucēties, un tas kļūst jau gluži kā sports: ko vilkšu šodien, ko rīt, ko aizparīt... Taču ziemā visa vasaras garderobe tiek nolikta kastē zem gultas, un tad skats, kas paveras uz manu ziemas garderobi, ir gaužām bēdīgs. Daudz nabadzīgāks." Aktrise gan uzsver: viņa nav no tām, kas ziemā staigā tikai melnās drēbēs, – viņai patīk krāsas, arī ļoti spilgtas: violetā, tirkīza un gaiši zilā, arī rozā. Viņa tic krāsu terapijai – ka krāsas labvēlīgi iedarbojas uz cilvēka vispārējo stāvokli un ārējo izskatu, ka tās attīra un stimulē imūnsistēmu. Tāpēc ziemā, lai nenosaltu, viņa cenšas ģērbties silti un krāsaini.

Pa māju pidžamā

Gan siltas krāsas, gan mandarīnu un pašu ceptu piparkūku smaržu Veronika šajā laikā cenšas ienest arī savās mājās. "Man ļoti patīk šis laiks pirms svētkiem. Es vispār esmu tāda, kas dzīvo no vieniem svētkiem līdz nākamajiem. Pagājušogad uztaisīju tādu virteni ar dažādā garumā iesietām stikla bumbām. Tā tik labi izskatījās, mums tā patika, mēs tik ļoti pie tās pieradām, ka tikai jūnijā attapāmies, ka ir taču vasara!" viņa sirsnīgi smej un saka, ka nu virtene jākar atpakaļ.

Bet ģimenes svētkos mājās aktrisei negribas pucēties, viņai svarīgāk, lai mājās visi justos ērti. "Šis ir tāds silto pidžamu laiks. Tā kā pati daudz ko šuju, pagājušogad uzšuvu visiem siltas flaneļa pidžamas, un, piemēram, 1. janvārī, tikko sagaidījuši jauno gadu, mēs visu dienu staigājām pa māju pidžamās.