Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Plotņikovas dēls lūdz mammu nedziedāt šovā "Dziedi ar zvaigzni"

© Lauris Vīksne F64

Rīgas Krievu teātra aktrise Veronika Plotņikova piekritusi piedalīties jaunajā dziedāšanas šovā «Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas», ko televīzijas skatītāji varēs vērot jau no 29. augusta. Aktrise pirms dažiem gadiem jau uzvarējusi vienā televīzijas šovā, lai gan no sava trīsgadīgā dēla saņēmusi lūgumu nedziedāt.

TV3 jaunajā šovā «Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas» piedalīsies desmit dziedoši pāri, kuri cīnīsies par galveno balvu – 10 000 eiro. Starp sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem, kuri veidos šova komandas, būs arī aktrise Veronika Plotņikova. Viņas skatuves partneris šovā būs dziedātājs Marts Kristiāns Kalniņš. «Ne jau uzvaras dēļ piekritu piedalīties – man krietni būtiskāks ir pats process un tās emocijas, kuras šajā pasākumā varu dot un iegūt,» »VZ« stāsta Plotņikova.

2007. gadā aktrise kopā ar televīzijas aktīvistu Māri Grigali uzvarēja LNT dziedāšanas šovā «Divas zvaigznes», taču šī viņai nav vienīgā pieredze muzikālos konkursos – 2003. gadā Plotiņikova piedalījās «Jaunā viļņa» konkursā. «Tas bija vērtīgi, bet tas bija tik šausmīgi sen! Septiņi gadi – tas ir daudz. Es daudz ko salīdzinu ar bērna vecumu – iedomājies, septiņi gadi bērna dzīvē, tas ir daudz. Ja es būtu dzemdējusi tajā laikā, manam dēlam šobrīd būtu jau septiņi gadi!» Aktrises un viņas vīra, ekonomista Jāņa Gulbja dēlam Andrejam šobrīd ir trīs gadi, viņš šajā pasaulē ieradās neilgi pirms «Divām zvaigznēm».

Uz deju šoviem neaicina

Taujāta, vai nav vēlmes piedalīties arī kādā, piemēram, dejošanas šovā, aktrise atzīst, ka viņai pret to nebūtu iebildumu. «Uz dejošanas šoviem mani neviens neaicina. Labprāt padejotu,» smejoties atzīstas Plotņikova. «Es padejotu arī uz ledus. Lai gan nē, par ledu es vēl nopietni padomātu, jo tas tomēr ir krietni traumatiskāk un ar manu profesiju tam ir maz sakara.»

Viņa atzīst, ka televīzijas šovus uztver kā vienu no pieredzes gūšanas veidiem un neizturas pret tiem augstprātīgi, jo tie var bagātināt viņu kā aktrisi. «Jau kontakts ar profesionāliem mūziķiem vien sniedz ļoti labu pieredzi. Es taču nezinu visas tās tonalitātes un citus mūzikas smalkumus. Viņi bieži vien brīnās, kā es varu nezināt to un to, no mūziķu viedokļa tās ir elementāras lietas. Mēs apmaināmies ar pieredzi un emocijām – es kā aktrise arī ar viņiem dalos tajā, ko zinu es. Mēs iegūstam zināšanas,» stāsta Plotņikova.

Bērnudārzā nepazīst

Aktrise atzīst, ka viņas dēls pret mammas dziedāt prieku jau sācis izturēties rezervēti. «Ne reizi vien ir bijis tā, ka braucu mašīnā un sāku pilnā balsī dziedāt, jo pret mūziku es neesmu vienaldzīga un nevaru to klausīties kā fonu. Tajā brīdī pamanu, ka dēls, kurš sēž aizmugurējā sēdeklī, sāk knosīties un nervozēt. Jautāju, vai man apklust? Un viņš atbild – mammu, jā! Iespējams, viņam tā mana dziedāšana jau apnikusi,» stāsta Plotņikova. Tiesa, pats dēls ar mūziku nav uz jūs. «Viņš savos trīs gados jau ļoti labi trāpa uz pareizajām notīm, viņam ir ļoti laba dzirde, tomēr viņš ir fiziski ļoti aktīvs un viņam labāk patīk dejot. Šobrīd viņam vairāk sanāk tāds kā «breakdance».»

Kaut arī darbs teātrī, šovos un seriālā «UgunsGrēks» (tur aktrise tēlo Serafimu) saistīts ar atpazīstamību, Plotņikovai tā netraucējot. «Mums ir ļoti inteliģenti cilvēki, un kaut kādā nepatīkamā veidā neviens mani nav traucējis.» Tiesa, nereti esot situācijas, kad labāk gribētos, lai viņu nepazīst. «Atceros, reiz mans bērns uzmeta citam bērnam smiltis, un tajā brīdī apkārtējie pēkšņi mani uzreiz pazina. Protams, bija neērti un gribējās, lai mani labāk neviens nepazīst. Taču ir arī pretējas situācijas – nevaram iekārtoties bērnudārzā, un tur laikam atpazīstamība būtu noderējusi, bet neviens kaut kā nepazīst,» smejoties stāsta Plotņikova. Biežāk tie, kas nāk klāt uz ielas un kaut ko jautā, esot bērni – pieaugušie parasti vien ar interesi noskatās. Arī jautājumi parasti esot tieši par seriāla «UgunsGrēks» kaislībām.

Varētu strādāt arī par pārdevēju

Plotņikova rada atvērta un izteikti pozitīva cilvēka iespaidu. «Es nekad nerunāšu presē par savām problēmām un bailēm. Negatīvā mums apkārt jau tāpat pietiek, es gribu būt pozitīva. Salīdzinot sevi ar citiem, saprotu, ka man nemaz nav tādu problēmu kā, piemēram, tām ģimenēm, kas dzīvo uz ielas. Arī es dažreiz raudu, man ir problēmas, bet tās nav tādas, par kurām jārunā ar visu pasauli.»

Aktrisei, kontaktējoties ar cilvēkiem, vienmēr parādoties pozitīvā enerģija. «Mierīga sirdsapziņa ir velna izgudrojums. Vajag sevi analizēt, censties negrēkot un nedarīt to, ko vēlāk ir kauns atcerēties. Ir jāatbrīvojas arī no bailēm zaudēt, piemēram, dzīvokli vai darbu. Bailes paralizē. Nevajag pārspīlēt savas profesijas nozīmi – jā, esmu aktrise, bet mans darbs ne ar ko nav īpašāks par pārdevējas darbu. Strādāt par pārdevēju nav nekāda traģēdija, un to es savā 35 gadu vecumā ļoti labi saprotu,» emocionāli stāsta Plotņikova. «Vai pati varētu strādāt par pārdevēju? Ja man nebūtu cita darba, tad jā. Ja es paliktu bez teātra, es gan mēģinātu darīt kaut ko savai būtībai vairāk atbilstošu. Man patīk adīt, es varētu, piemēram, darināt dažādas skaistas brošiņas vai arī uzņemties bērnu svētku rīkošanu, kas ir diezgan grūts un atbildīgs uzdevums. Taču es drīzāk izvēlētos šīs nodarbes ne tāpēc, ka man pārdevējas darbs nešķiet gana labs, bet tāpēc, ka radošas lietas ir atbilstošākas manai būtībai.»

FAKTI

Šovā «Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas» katrā komandā būs piecas sabiedrībā zināmas personas un pieci profesionāli mūziķi, uz soliņa tiks sēdināti šādi pāri: aktrise Veronika Plotņikova un dziedātājs Marts Kristiāns Kalniņš, mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics un vokāliste Liene Bronuša (Candy), policiste Linda Neimane-Zobena un dziedātājs Viktors Zemgals, kolorītā Jolanta Suvorova un mūziķis Jānis Lemežis, aktieris Artis Robežnieks un dziedātāja Vineta Elksne, hokeja ārsts Jānis Kvēps un operdziedātāja Evita Zālīte-Raituma, aktieris Varis Vētra un dziedātāja Olga Rajecka, aktrise Aija Dzērve un mūziķis Atis Auzāns, kā arī vēl divi pāri.