Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Vecīša vēstuļu soma piepildās

PALDIES par Ziemassvētku vecīša Karsto vēstuļu pastam sūtītajām vēstulēm saka žurnāliste Inga Paparde © F64

Neatkarīgās Karstais vēstuļu pasts piepildījies ar laba vēlējumiem, apsveikumiem, sirsnību un gaišumu tieši Ziemassvētku priekšvakarā.

Ārijas kundze no Ilūkstes novada vēstulē raksta: «.. Vēlētos fotoaparātu. To gan dāvinātu savai draudzenītei, kura dzīvo līdzīgi man un tik skrien un dara, un domā par saviem bērniem un mazbērniem, sevi galīgi atstādama novārtā.» Mēs priecājamies, ka grūtos brīžos cilvēkiem blakus vai tālumā ir kāds, kas atceras, pamana un novērtē, un arī - uzraksta vēstuli Ziemassvētku vecītim, jo pašam lūgt ne vienmēr pietiek spēka. Meitene Santa no Aizkraukles lūdz grāmatas, jo ļoti patīk lasīt. Mēs ceram, ka rūķi sadzirdēs arī Santas otru vēlēšanos - par skolas mugursomu, lai izlasītās grāmatas var aiznest arī uz skolu un par tām pastāstīt draugiem.

PolAroid kameru

Mani sauc Laura Švedova, man ir 11 gadu. Mamma strādā pastā, tētis - mežā. Ģimenē esam divi bērni, brālis mācās Rīgas Tehniskajā koledžā. Man patīk zīmēt, dejot un dziedāt. Es savu ģimeni ļoti mīlu. Es dāvanā vēlētos Polaroid kameru dzeltenā krāsā un fotopapīru, uz kura uzkopēt fotogrāfijas. Vēl es Ziemassvētku vecītim lūgtu jaunu televizoru mūsu ģimenei.

Laura Švedova, Brīvības iela 24, Lubāna, Lubānas novads, LV4830

Dāvanu daudzbērnu ģimenei

Izlasīju Neatkarīgajā Rīta Avīzē par karsto vēstuļu laiku. Tāpēc nolēmu uzrakstīt. Tā ir ļoti laba tradīcija - iepriecināt kādu ģimeni vai cilvēku, kuram neklājas viegli ar kaut ko, kas viņam ir ļoti nepieciešams. Man ienāca prātā iepriecināt daudzbērnu ģimeni Latgales pusē. Šajā ģimenē ir pieci bērniņi no septiņu līdz divu gadu vecumam. Kā daudziem Latgales laukos arī viņiem ar darbu ir ļoti grūti. Šad un tad var dabūt kādu gadījuma darbu un palīdzēt kādam kaimiņam, bet tas ir tikai, lai varētu vairāk vai mazāk pabarot ģimeni. Taču, lai iegādātos kādu lietu, kas nepieciešama mājās, vispār nav nekādas iespējas. Šai ģimenei ļoti, ļoti, ļoti nepieciešams ledusskapis, jo viņiem pašiem ir dārzs, kur tad saldētavā var sasaldēt kaut ko ziemai. Viņi būtu ļoti laimīgi, ja kāds uzdāvinātu viņiem šo saimniecībā tik ļoti nepieciešamo lietu. Ģimenē aug pieci bērniņi - Rihards, Gabriels, Santa, Marks un Deivids. Mamma Evita, tētis Jānis. Vēstuli Jums raksta omīte Vineta.

Dvorecku ģimene, Jaunatnes iela 7 - 6, Krišjāņu pagasts, Balvu novads, LV4574 (tālr. 25632963)

Mazu fotoaparātu

Mani sauc Anita Zvirgzdiņa, man ir 36 gadi. Ģimenē esam pieci cilvēki, divi dēli, meita, vīrs un es. Es pašlaik nestrādāju. Vēlos lūgt Ziemassvētku vecītim nedārgu, mazu fotoaparātu un bērniem saldumus.

Anita Zvirgzdiņa, Pumpuri 1, Klintaines pagasts, Pļaviņu novads, LV5129

Kaķi

Mani sauc Renāte Bernāne, man ir astoņi gadi. Ģimenē mēs esam seši cilvēki - es, brālis, mamma, tētis un divas vecmāmiņas. Tētis strādā, mammai pašlaik nav darba, mēs ar brāli mācāmies skolā. Dāvanā es vēlētos kaķi Meinkūnu (Meinkūnu šķirnes), Lego city un augļus un konfektes.

Renāte Bernāne, Rīgas iela 18, Varakļāni, Varakļānu novads, LV4838

Mobilo tālruni

Mani sauc Kristiāna Gulbe, man ir 14 gadu. Manā ģimenē ir pieci cilvēki - mamma, opis, ome, māsa un es. Ziemassvētku dāvanā es vēlētos mobilo tālruni, mēs esam trūcīgi un nevaram nopirkt mobilo telefonu, bet tas man ir ļoti nepieciešams.

Kristiāna Gulbe, Mālkalni, Ārlavas pagasts, Talsu novads, LV3260

Nūjas nūjošanai

Mani sauc Eleonora Bokmeldere, man ir 69 gadi. Dzīvoju viena. Man ir kaķītis Brencis (ruds runcītis), ļoti, ļoti mīlīgs, bet izvēlīgs ēdienkartē. Dāvanā es vēlētos nūjas nūjošanas nodarbībām. Pensionāriem vajag daudz staigāt, nūjošana ir teicama. Citiem es varētu dāvināt vilnas šalli - pašas roku darbu.

Eleonora Bolmeldere, Liepājas iela 35a - 19, Rīga, LV1002 (tālr. 29774242)

Grāmatas un mugursomu

Mani sauc Santa Lūcija Puncule, man ir deviņi gadi un 30. janvārī paliks desmit. Manā ģimenē ir mamma, tētis, divi brāļi un es. Toms, kuram ir septiņi gadi, mācās 1. klasē, Teodors, kuram ir divi gadi, sēž kopā ar mammu, vārdu sakot, esmu liela aukle. Es mācos 3. klasē Aizkraukles pagasta sākumskolā. Es piedalos skolas olimpiādēs. Mēs klasē rīkojam Ziemassvētkus. No mācību priekšmetiem man padodas vislabāk mājturība un vizuālā māksla. Mums par labu uzvedību ieliek vienu konfekti Ziemassvētku zeķītē. Es skolā daudz lasu. Tāpēc es vēlētos saņemt dāvanā grāmatas, piemēram, Klanu kaķi - 1. un 2. daļu. Vēl es vēlētos dāvanā (cietu) stingru mugursomu ar rozēm (Santa arī uzzīmējusi, kādu mugursomu viņa vēlētos).

Santa Lūcija Puncule, Asni, Aizkraukles pagasts, Aizkraukles novads, LV5101

Lūdzu dāvanu draudzenei

Labdien, mīļo Ziemassvētku vecīti. Mani sauc Ārija. Tā nu dzīvē ir sanācis, ka dzīvoju viena pati vecā lauku mājā. 90. gados darba vietu likvidēja un paliku bezdarbniekos. Iemācījos dzīvot taupīgi, cik jau nu tas ir iespējams. Paldies pagasta vadībai, ka esmu biržā un dod man strādāt pagaidu sociālos darbus. Par to es mēnesī saņemu 49 eiro. Gadā četrus mēnešus ir atļauts nostrādāt par 150 eiro mēnesī, un tad man klājas labāk. Esmu priecīga, ka man nav jāmaksā dārgie komunālie pakalpojumi, jo ūdens ir no āra akas, tualete ārā, apkure ar malku, nav ne televizora, ne arī kādu citu luksusa lietu. Apmeklēju kultūras pasākumus, par kuriem nav jāmaksā. Pieļauju domu, ka tā dzīvo arī daži citi cilvēki. Būtu jau ļoti pateicīga, ja dāvanā saņemtu Neatkarīgās Rīta Avīzes abonementu. Vēlētos arī fotoaparātu. To gan dāvinātu savai draudzenītei, kura dzīvo līdzīgi man un tik skrien un dara, un domā par saviem bērniem un mazbērniem, sevi galīgi atstādama novārtā. Viņai ir vecs fotoaparāts, kuram jāpērk fotofilmiņas, viņa safotografējusi jaukus dabas skatus, bet nu tas aparāts ir sabojājies (Ārijas kundze atsūtījusi arī skaistu ziemas dabas skatu - I. P). Esmu ļoti pateicīga par to, kas mums dzīvē dots. Lai labi vārdi un skaistas domas!

Ārija Viliška, Ķeiri, Bebrenes pagasts, Ilūkstes novads, LV5439 (tālr. 28216582)