Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Vēstule no pansionāta: balti, balti sniegi...

SILDA SIRDI. Neatkarīgās Ziemassvētku vēstuļu pastā ir daudz jauku vēstuļu, kas parāda ne tikai lūgumus pēc palīdzības, bet arī vēlēšanos palīdzēt cits citam © Rūta KALMUKA, F64 Photo Agency

Vēstule Neatkarīgās Ziemassvētku vecītim no sociālās aprūpes centra Rūja aizkustināja – Sandris, kurš dzīvo pansionātā, atsūtījis apsveikumu un savas Ziemassvētku egles (lai arī mākslīgās) zīmējumu, un dāvanā Ziemassvētkos viņš lūdz neko citu kā ekonomisko spuldzīti vai vislētāko naktslampiņu. Labdarības akcijas anketu atradis bibliotēkā. Citiem viņš dāvinās to, ko atvedīs vecāmāte – kas būs, ar to dalīsies. Visticamāk, Sandra lūgumu Ziemassvētku vecītis saklausīs un noteikti aizbrauks ciemos vai atsūtīs dāvanas. Karsto vēstuļu pasts saņēmis arī vēstules Vēlos dāvināt, par tām ir īpašs prieks, jo zinām, ka daži vēstuļu rakstītāji dāvanas drīzumā jau saņems. Paldies!

O. Vācieša Kopotos rakstus

Mani sauc Irēna Dubulta. Ziemassvētku vecītim es lūdzu rūpēties par Latvijas cilvēkiem, bet dāvana, ko es vēlētos Ziemassvētkos, ir Ojāra Vācieša Kopoto rakstu 8. sējums. Citiem varu dāvināt žurnālus Zvaigzne, Horizonts, Zinātne un Tehnika, Padomju Latvijas Sieviete, laikrakstu Atmoda Atpūtai.

Irēna Dubulta, Bērzaines iela 19 - 6, Cēsis, LV4102.

Vēstule Loginova kungam

Mani sauc Aina Štrauhmane, man ir 63 gadi. Radio dzirdēju, ka bargi tiks tiesāts Leonīds Loginovs par to, ka devis ziedojumu Liepājas jūrskolai, lai tā netiktu iznīcināta tāpat kā Policijas akadēmija, slimnīcas, skolas utt. Vēl ziņoja, ka Loginova ziedojums «atstājis smagas sekas valsts tautsaimniecībai». Mīļi lūdzu Ziemassvētku vecītim: es arī gribu izjust «smagās sekas», kuras seko Loginova kunga ziedojumam. Es lūdzu Latvijas glābēju Loginova kungu, lai viņš palīdz ielikt grīdu mūsu mājā, kur 13 gadu dzīvoju kopā ar saviem audžudēliem. Novēlu Loginova kungam, lai viņš sargā ostu, ja ne, tā aizpeldēs pa grašiem svešās rokās tāpat kā banka Citadele. Ja neviens neatsauksies, man ar bāreņiem būs jāturpina staigāt pa klona grīdu.

Aina Štrauhmane, Viestura 18 - 2, Jūrmala, LV2010 (tālr. 28793213, epasts: ainastrauhmane@inbox.lv)

Tikai spuldzīti

Mani sauc Sandris Grasis. Man ir 41 gads. Es dzīvoju pansionātā Rūja, te dzīvo 270 cilvēku. Visi esam draudzīgi šajā aprūpes - atpūtas namā. Mums būs zivtiņas, ir nopirkts akvārijs un piepildīts ar ūdeni. Te labi gatavo. «Pusceļa mājā» ir televizors. Iespējams arī pabūt internetā. Labdarības akcijas anketu es nokopēju no bibliotēkas avīzes. Ziemassvētkos es vēlētos ekonomisko spuldzīti, jo tā nekarst, vai lētāko naktslampiņu, vai Līgas Siliņas koncertu pavasarī pie mums pansionātā. Man ir vecmāmiņa Ida, es varbūt saņemšu dāvanu no viņas.

Sandris Grasis, pansionāts Rūja, Jeri, Jeru pagasts, Rūjienas novads, LV4234

Miegs ir svarīgs

Mani sauc Malvīne Andronova, man ir 91 gads. Dzīvoju viena. Pensija man ir maziņa, knapi pietiek iztikai un zālēm. Mana gulta savu laiku jau ir nokalpojusi, galīgi veca, pat atsperes duras mugurā. Grūta gulēšana. Palīdziet man, ja varat uzdāvināt dīvāngultu.

Malvīne Andronova, Ceļmalas 11, Litenes pagasts, Gulbenes novads, LV4405, (tālr. 28643114)

Dāvanas bērniem

Sveiki, visi raksta Ziemassvētku pastam, tāpēc nolēmu arī es uzrakstīt. Kā būs lemts, to redzēs. Dzīvojam tā, kā Latvijā vairums cilvēku dzīvo - izdzīvot grūti. Man ir dēls un divi audžubērni, vēlētos viņiem uzdāvināt skaistus Ziemassvētkus, bet viens visu nevaru. Bērni gribētu lego, saldumus, meitiņa jaunus apavus (33. izmērs), dēlam - jaunu telefonu. Ceru, ka Ziemassvētku vecītis mani sadzirdēs.

Oskars, Raiņa iela 93 - 1, Pļaviņas, Pļaviņu novads, LV5120 (tālr. 27154567)

Būšu paklausīga

Mani sauc Valērija Potapova, man ir pieci gadiņi, es eju dārziņā, un man tur ļoti patīk. Es vēlētos no Ziemassvētku vecīša dāvanā lelli, krāsojamās grāmatas, saldumus. Vēl es gribētu telefonu, lai varētu piezvanīt mammai, kad viņa ir darbā. Es būšu ļoti paklausīga un gaidīšu Ziemassvētku vecīti.

Valērija Potapova, Ugunsdzēsēju iela 4, Pļaviņas, Pļaviņu novads, LV5120

Sazināties ar mazdēlu

Mani sauc Ruta Bokāne, man ir 83 gadi. Manā ģimenē dzīvo mana mazmeita un viņas divi dēliņi Mareks un Edijs, kurš dikti mīl spēlēt futbolu. Iet uz treniņiem un brauc uz sacensībām. Skolā labi mācās. Apstākļi mums ir grūti. Kad mazdēls aizbrauc uz sacensībām, gribas zināt, kā viņam iet, tādēļ, mīļo Salavecīti, būtu lūgums atsūtīt vislētākos mobilos tālruņus, divus gabalus. Pateicamies!

Ruta Bokāne, Aizkraukles iela 5 - 1, Jēkabpils, LV5202 (tālr. 25955981)