Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Ziemassvētku vecītim lūdz arī citu vārdā

© F64

Ziemassvētku labdarības akcijas pasta soma piepildījusies ar sirsnīgām vēstulēm, no kurām īpaši priecē tās, kurās līdzcilvēki ir pamanījuši tuva cilvēka, bērnu vai attālu radinieku vajadzības un Ziemassvētku vecītim skaļi neizteiktās vēlmes.

«Rakstu sava radinieka vārdā, viņš ir otrās grupas invalīds un dzīvo viens pats. Viņš ir invalīds no bērnības,» Ziemassvētku vecītim raksta 86 gadus vecā Annas kundze, lūdzot palīdzēt, savukārt mazmeitiņa sava neredzīgā vectēva vārdā lūdz viņam radioaparātu, kas ir vienīgā saikne ar sabiedrību.

Palīdzēt meitai

Labdien, Ziemassvētku vecīti, manā vietā raksta mazdēls, jo pati no datoriem neko nesaprotu, mazdēls mani pamāca. Man pašai dāvanās neko nevajag, bet vēlos palīdzēt meitai, kurai ir trīs bērniņi un kura strādā garas stundas, lai varētu visus bērnus apģērbt un palaist uz skolu. Dāvanā viņai lūdzu gāzes plīti, jo mums ļoti patīk cept pīrāgus, bet bērniem rotaļlietas un saldumus. Sev es vēlētos dāvanā kosmodisku, jo mokos ar muguras sāpēm.

Tatjana Dudkeviča, Raiņa iela 94 - 2, Aizkraukles rajons (tālr. 29863202)

Dāvanā konfektes

Mani sauc Daniels Dāvis Dumfs, man ir četri gadi. Man ir mamma Kristīne un tētis Jānis, un mazāka māsa Daniela Dārta. Ziemassvētkos es vēlētos konfektes, krāsojamo grāmatu un auto ar pulti vai vairākas mašīnītes.

Daniels Dāvis Dumfs, Zaļā iela 44 - 50, Dobele, LV3701 (tālr. 28259025)

Lūdzu dāvanas

Mani sauc Agnese Lazdiņa. Man ir astoņi gadi. Mēs dzīvojam ļoti labi. Mana ģimene ir Aigars, Aelita, Agnis, Agnese, kaķis Pūks. Dāvanā es vēlētos vai telefonu, vai datoru, vai planšeti, es lūgtu arī spēli monopols, selfiju kociņu.

Agnese Lazdiņa, Ķirši 16, Madliena, Ogres novads, LV5045

Lūdzu savam radiniekam

«Lai katrā mājā būtu maizes rieciens, Tam klāt gaišs, sirsnīgs sveiciens līdz. Kas spēj sirds skumjas projām dzīt!» Rakstu sava radinieka vārdā. Viņu sauc Vladimirs Pļusmins, viņš ir otrās grupas invalīds un dzīvo viens pats. Viņš ir invalīds no bērnības. Vecāki jau miruši. Pensija ir maza, to pašu taupa, lai samaksātu komunālos maksājumus. Dāvanā viņam vēlētos siltu virskreklu, siltas treniņbikses un vilnas zeķes, baidos, vai es nelūdzu par daudz. Arī kādu kārumu. Viņa augums ir apmēram 175 cm, 54. izmērs.

Vladimirs Pļusmins, Ziepju ielā 5 - 67, Rīga, LV1004 (tālr. 67710529).

Čells mūzikas skolai

Mani sauc Gunārs Hildebrants, man ir deviņi gadi. Man ir māsa (7 gadi) un brālis (3 gadi). Dzīvojam lauku mājā, 16 kilometrus no skolas. Vecāki strādā savā saimniecībā. Es mācos mūzikas skolā un dāvanā vēlētos čellu. Kad izaugšu, šo čellu atstātu savai mūzikas skolai, lai citi bērni varētu mācīties.

Gunārs Hildebrants, Ceplīši, Mālpils novads, LV2152 (tālr. 26346382)

Mums ļoti pietrūkst tēta

Mani sauc Daniels, man ir 11 gadi, mana ģimene ir mamma un brālis, viņam ir septiņi gadi. Mēs dzīvojam draudzīgi un mīļi. Mēs ar brāli palīdzam mammai mājas darbos. Mums vasarā nomira tētis, mums viņa ļoti pietrūkst. Dāvanā Ziemassvētkos es vēlētos datoru.

Daniels Buholts, Nameja iela 30 - 55, Jēkabpils, LV5201 (tālr. 28813934)

Helikopteru ar pulti

Mani sauc Edgars Grebežs, man ir septiņi gadi, man ir vecāks brālis. Es cenšos labi mācīties, palīdzēt mammai mājas darbos. Es Ziemassvētkos vēlos helikopteru ar pulti. Vēlu Ziemassvētkos visiem cilvēkiem uz pasaules - lai būtu laimīga ģimene un visi būtu priecīgi!

Edgars Grebežs, Nameja iela 30 - 55, Jēkabpils, LV5201 (tālr. 28813934)

Konfektes un lellīti

Mani sauc Daniela Dārta Dumfa, man drīz būs trīs gadi. Man ir lielāks brālis. Es Ziemassvētkos lūdzu konfektes un kādu lellīti, baby born un krāsojamo grāmatu.

Dumfu ģimene, Zaļā iela 44 - 50, Dobele, LV3701 (tālr. 28259025)

Esmu pilnīgi viena

Mani sauc Solveiga Dilāne, man ir 70 gadi, dzīvoju atpūtas centrā Pārdaugava, divvietīgā istabā. Mana māte nomira jau 1992. gadā, bet dēls - 29 gadu vecumā. Esmu ļoti vientuļa, nav kam atnākt. Ļoti lūdzu Ziemassvētku vecītim Jūlija Krūmiņa grāmatu Iļģuciema zēna stāsti. Diemžēl nevaru neko atļauties uzdāvināt citiem, jo man paliek tikai 14,80 eiro no pensijas, varu tikai iegādāties biezpienu, sieru, paniņas.

Solveiga Dilāne, Garozas iela 15, Rīga, LV1004 (tālr. 67893850).

Radioaparātu

Mani sauc Dainis Ādolfs Zvirgzdiņš, man ir 76 gadi. Es dzīvoju viens, esmu pirmās grupas invalīds. Vēstuli palīdz rakstīt mazmeita. Man ļoti patīk klausīties Latvijas radio 2. Ziemassvētku vecītim lūdzu radioaparātu.

Dainis Zvirgzdiņš, Aveniņi, Klintaines pagasts, Pļaviņu novads, LV5129 (tālr. 28747345)