Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Karsto vēstuļu pastā vēstules no visas Latvijas

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Neatkarīgās karsto vēstuļu pasts saņem arvien vairāk vēstuļu, kurās ne tikai pausti lūgumi pēc dāvanām, bet sirsnīgi un gaiši vēlējumi pirms Ziemassvētkiem.

Dienās, kad jau četros pēcpusdienā laukā ir gandrīz pilnīga tumsa, pateicības vārdi uzmirdz kā svecītes pie loga rūts vai laterna tumšā ielā. Vairākas vēstules atceļojušas no sociālās aprūpes centriem. Omīte Anna no Rīgas mums raksta: «To rasas lāsi, kas rozes pumpurā,/ To vējiņu liego, kas matus jauc,/ Iesaiņošu rītausmas plīvurā,/ Dalīt ar citiem šo dāvanu ļauts.»

Lūdzu pastmarkas

Mani sauc Ēriks. Esmu «vieninieks», ilggadējs pansionāta Valmiera iemītnieks. Dzīvoju te jau 41 gadu, reizēm kādam rakstu vēstules. Ziemassvētkos lūdzu uzdāvināt man pastmarkas - jebkuru daudzumu, būšu pateicīgs.

Ēriks K., aprūpes centrs Valmiera, Rīgas ielā 55 -1/9, Valmiera, LV4201

Dāvanas meitiņām

Mani sauc Agrita Ķezbere, man ir 42 gadi, dzīvoju Skrundā. Audzinu četras meitas - Elīnu (16), Evitu (14), Alisi (janvārī būs 13 gadi) un Agniju (11). Meitenēm tētis nomira jau pirms astoņiem gadiem. Tagad jāiztiek no apgādnieka zaudējuma pensijas un bērnu naudas, kura mūsu valstī ir «ļoti liela». Uz Ziemassvētkiem bērniem vēlētos ziemas zābakus (32., 39., 40. izmēru) un lielajām meitenēm siltās jakas. Pati gribētu, ja kādam būtu elektriskā plīts ar keramisko virsmu, jo gāzes plīts saplīsa un balonam nav vietas. Ļoti priecātos par finansiālu atbalstu svētkos, jo gandrīz visa naudiņa aiziet par maksājumiem un pusdienām skolā. Un bērni kā jau bērni svētkos gaida kādu dāvaniņu un saldumus, kam šogad naudas nepietiks. Meitenēm patīk spēlēt spēles, piemēram, Monopolu, un būtu jauki, ja tāds pašām būtu, lai nav jāiet to spēlēt pie kaimiņiem. Novēlu Jums visiem priecīgus un gaišus Ziemassvētkus un laimīgu jauno Gaiļa gadu!

Agrita Ķezbere, Pērkona iela 11-14, Skrunda, LV3326 (tālrunis 28960313).

Dzimšanas dienas dāvanu

Mani sauc Atis Skarbis, man šomēnes būs pieci gadi (vēstuli Ziemassvētku vecītim palīdz rakstīt mamma). Ziemassvētku vecītim es lūdzu dzimšanas dienas un Jaungada dāvanu. Es ļoti mīlu spēlēties ar traktoriem un mašīnām. Vēl ļoti mīlu saldumus. Man ir brālis un divas māsas, dzīvojam trūcīgi.

Atis Skarbis, Pumpuri1, Klintaines pagasts, Pļaviņu novads, LV5120 (tālrunis 26212888)

Lūdzu datoru

Es dzīvoju divatā ar mammu, dzīvojam labi. Es dāvanā vēlētos datoru ar labu procesoru un videokarti.

Deniss Jomkins, Nākotnes iela 36/14 - 53, Ķekava, Ķekavas novads, LV2123

Žurnālus, avīzes

Mani sauc Anna Bukuma, man ir 75 gadi. Es esmu vientuļa un dzīvoju sociālajā mājā. Man patīk lasīt. Ziemassvētku dāvanā es lūdzu žurnālu Kas Jauns vai kādu citu izdevumu. Citiem vēlos dāvināt prieku par dzīvi, kas ļauj cerēt, ka mūs sagaida vēl daudz kas labs.

Anna Bukuma, Lomonosova iela 1, korpuss 19, dzīvoklis 28, Rīga, LV1019 (tālrunis 25960271).