Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Scanpix

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

UZBRUKUMS VILCIENĀ VĀCIJĀ. Vakar pēc pusnakts Vācijā kāds afgāņu izcelsmes vīrietis ar cirvi un nazi uzbruka pasažieriem vilciena vagonā, smagi ievainojot četrus cilvēkus. Trīs no šiem ievainotajiem cilvēkiem atrodas kritiskā stāvoklī. Viens pasažieris guvis vieglus ievainojumus. Policija uzbrucēju nošāvusi.

NICĀ BOJĀ GĀJUŠI IGAUNIJAS PILSOŅI. Portāls "Daily World News" informē, ka Igaunijas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka Nicas teroraktā miruši arī divi Igaunijas pilsoņi. Informāciju par to, ka teroraktā dzīvību zaudējuši arī divi igauņi, pirmdienas vakarā pavēstīja Francijas varasiestādes.

TRAMPA SIEVU APSŪDZ PLAĢIĀTISMĀ. Britu raidorganizācija BBC informē, ka ekscentriskā miljardiera un ASV prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa sieva Melānija tiek apsūdzēta plaģiātismā. Oficiāli atklātajā ASV Republikāņu partijas nacionālajā konventā Donalda Trampa sieva Melānija uzstājusies ar runu, kas bijusi pārsteidzoši līdzīga šī brīža ASV prezidenta Baraka Obamas sievas Mišelas runai 2008.gadā.

ĒRČU ENCEFALĪTS. Pirmajā pusgadā Latvijā konstatēti 17 apstiprināti ērču encefalīta gadījumi, kā arī 74 apstiprināti Laimas slimības gadījumi, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC). Tāpat saņemti ziņojumi par sešiem ērlihiozes gadījumiem.

POLITIĶI NAV GATAVI. Valdošās koalīcijas politiķi uzskata, ka jauns nodokļu maksājums iedzīvotājiem veselības aprūpes reformu finansēšanai nebūtu jāievieš, līdz ar to reālākais apspriežamais risinājums papildu finansējuma iegūšanai varētu būt citu līdzekļu pārdale.

TURCIJAS LATVIEŠI DOMĀ PAR ATGRIEŠANOS. Atsevišķi Turcijā dzīvojošie latvieši situācijas saasinājuma gadījumā pauduši gatavību atgriezties Latvijā, aģentūrai LETA sacīja Turcijā dzīvojošā latviete Eva Evita Karabuluta.

ATSAKĀS KĻŪT PAR VID VADĪTĀJU. Valsts kases vadītājs Kaspars Āboliņš atteicies pretendēt uz vakanto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatu, to šodien žurnālistiem atzina Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).