Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

NEIEVIESĪS OBLIGĀTO MILITĀRO DIENESTU: Ukrainas pieredze ir apliecinājusi, ka profesionālā armija ir efektīvāka nekā regulārie militārie spēki, lai gan diskusijas par obligātā militārā dienesta atjaunošanu, ir nepieciešamas, šorīt intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).Bergmanis nenoliedza, ka šādas diskusijas ir nepieciešamas, jo tikai sarunu ceļā var skaidri saprast, kurš no variantiem ir labākais. Tāpat Bergmanis piebilda, ka Latvijā nevar atļauties ieviest obligāto militāro dienestu, jo tam nepieciešami lieli resursi, kā arī labi sakārtota infrastruktūra, kuras Latvijas teritorijā nav.

IESPĒJAMĀ PEDOFILA AIZTURĒŠANA: Valsts policija aizdomās par vairāku nepilngadīgu zēnu seksuālu izmantošanu aizturējusi kādu agrāk par seksuāliem noziegumiem sodītu vīrieti, aģentūru LETA informēja Valsts policija. Pagājušā gada oktobrī policija saņēma operatīvo informāciju par kādu personu, kura, iespējams, veic seksuāla rakstura darbības ar nepilngadīgiem zēniem. Pārbaudot saņemto informāciju, policija guva apstiprinājumu iespējamām seksuāla rakstura darbībām, ko ar nepilngadīgajiem veicis kāds 1969.gadā dzimis vīrietis. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, savukārt vīrietis tika izsludināts meklēšanā. Aprīļa sākumā Rīgas reģionā vīrietis tika aizturēts. Nav izslēgts, ka minētajā laika posmā vīrietis kādu laiku uzturējies ārzemēs. Aprīļa sākumā tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

PREZIDENTA KĻŪDA: ASV prezidents Baraks Obama intervijā kanālam "Fox News" atklājis, kāda, viņaprāt, ir lielākā kļūda, kas pieļauta viņa prezidentūras laikā. Britu raidsabiedrība BBC informē, ka Obama norādījis, ka vislielākā kļūda, kas pieļauta ir nespēja sagatavoties sekām, kādas būs pēc Lībijas bijušā prezidenta Muamara Kadafi gāšanas.

BANKAS FILIĀĻU IESPĒJAMA PĀRDOŠANA: Ziemeļvalstu banku grupa "Nordea" plāno pārdot savas filiāles Baltijas valstīs, vēsta Igaunijas biznesa laikraksts "Äripäev". Laikraksts ziņoja, ka šobrīd notiek sarunas par filiāļu pārdošanu. Šo informāciju laikrakstam apstiprināja vairāki neatkarīgi informācijas avoti.

"ĢIMENES BIZNESS" LATVIJĀ: Latvijā aizvien biežāk tiek konstatēts, ka ar sutenerismu organizēti nodarbojas vairāki vienas ģimenes pārstāvji, šo noziedzīgo nodarījumu veicot īpaši noslēgtā un grūti pieejamā vidē, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) informācija par Latvijas paveikto cilvēku tirdzniecības novēršanas un apkarošanas jomā 2015.gadā.