Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

APSTIPRINA VALDĪBAS RĪCĪBAS PLĀNU: Ministri šodien akceptēja Valdības rīcības plānu un tā pielikumu par prioritārajiem uzdevumiem tautsaimniecības attīstībai. Valdības rīcības plānā ir detalizēti aprakstīti valdības deklarācijas sadaļās un rīcības jomā definētie uzdevumi un katram no tiem ir noteikts, ar kādiem pasākumiem šis uzdevums tiks īstenots, kādi rezultāti ir sagaidāmi, kas ir atbildīgās institūcijas un kāds ir izpildes termiņš.

NEUZTICĪBAS IZTEIKŠANA PREMJERAM: Ņemot vērā, ka šodien apstiprinātajā valdības rīcības plānā nav paredzēts konkrēts finansējuma pieaugums no iekšzemes kopprodukta (IKP) veselības aprūpes budžetam, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) sasauks ārkārtas padomes sēdi, kurā lems par neuzticības izteikšanu premjerministram Mārim Kučinskim (ZZS).

UZ MELNO JŪRU NOSŪTA IZNĪCINĀTĀJUS: CNN informē, ka ASV netālu no Melnās jūras krastiem Rumānijā piezemējušies divi no pasaulē advancētākajiem iznīcinātājiem F-22. Šie ir šī brīža modernākie un dārgākie ASV iznīcinātāji. Plānots, ka šajā reģionā tie piedalīsies militārajās mācībās, kas paredzētas, lai stiprinātu atbalstu NATO. Mācību laikā iznīcinātāji un to piloti demonstrēs, cik ātri un efektīvi spēj pamest gaisa spēku bāzi. F-22 iznīcinātāji spējīgi ceļot ļoti lielā ātrumā. Tāpat tos ļoti grūti pamanīt radaros. 

ATSAVINA IESPAIDĪGUS IEROČU KRĀJUMUS: Veicot operatīvos un izmeklēšanas pasākumus saistībā ar nelikumīgu šaujamieroču, munīcijas un sprādzienbīstamu priekšmetu apriti, Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) darbinieki vairākās Latvijas pilsētās aizturējuši desmit personas. Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins, pie šīm personām atrasta dažādu veidu munīcija, šaujamieroči, sprāgstvielas un spridzināšanas ietaises.

SKOLU TĪKLA SAKĀRTOŠANA: Valdība līdz 2018.gada novembrim iecerējusi sakārtot skolu tīklu, liecina Ministru kabineta rīcības plāna projekts, ko šodien izskata Ministru kabineta sēdē. Līdz šī mācību gada beigām jānodrošina tas, ka transporta maršrutu tīkls tiek salāgots ar skolu tīklu, bet līdz 2017.gada janvāra beigām jāpanāk, ka pedagogu darba samaksa pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs paredz izglītības pakāpju finansēšanas koeficientus un finansējuma sadales principus, ņemot vērā iedzīvotāju teritoriālo blīvumu.