Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

DZIESMU UN DEJU SVĒTKU NORISE: XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam, tā šodien, 12.aprīlī lēmusi valdība. Nākamie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē. Līdz 2016. gada decembrim Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku rīkotājs Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar svētku sagatavošanā iesaistītajām pusēm (valsts institūcijām, pašvaldībām, svētku pasākumu darba grupām u.c.) plāno sagatavot svētku pasākumu plānu un māksliniecisko programmu, kā arī izvērtēt svētku pasākumiem piemērotākās norises vietas.

VALSTS PREZIDENTA IENĀKUMI: Valsts prezidents Raimonds Vējonis pagājušā gadā uzkrājis vairāk nekā 126 000 eiro, bet ienākumos guvis 64 392 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā pagājušā gada amatpersonas deklarācija.

NOGĀŽAS ARMIJAS HELIKOPTERS: Krievijas mediji ziņo, ka šodien Sīrijā avarējis Krievijas gaisa spēku helikopters. Avārijā gājuši bojā abi lidaparāta piloti. Ziņojums no notikuma vietas liecina, ka lidaparāts nav notriekts. Glābšanas operācijā atrasti arī abu bojāgājušo pilotu mirstīgās atliekas, kas nogādātas gaisa spēku bāzē.

SEKSUĀLI NOZIEGUMI PRET ZĒNIEM: Valsts policijas aprīļa sākumā aizdomās par seksuālajiem noziegumiem pret zēniem aizturētais vīrietis ir savulaik zināmais uzņēmējs Ingus Tūns, kurš jau iepriekš tiesāts par līdzīgiem noziegumiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

FOTORADARU SKAITS PIEAUGS: Patlaban uz ceļiem esošie 16 fotoradari būtiski uzlabojuši satiksmes drošības situāciju, un plānots šogad uzstādīt vēl 24 fotoradarus visā Latvijā, ne tikai aprobežojoties ar Pierīgu, šodien Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē atzina policijas un Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvji.