Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

Zolitūdes traģēdijas tiesas sēde Ķīpsalā © F64

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

ZOLITŪDES TRAĢĒDIJAS TIESA: Zolitūdes traģēdijas krimināllietā apsūdzētie tiesā savu vainu viņiem celtajās apsūdzībās neatzīst. Tiesa šodien pabeidza lasīt apsūdzības. Bijušajai Rīgas pilsētas būvvaldes Juridiskās nodaļas Būvniecības uzraudzības nodaļas ekspertei Marikai Treijai apsūdzībā norādīts, ka viņai būtu vajadzējis pieprasīt, lai tiek novērstas kļūdas būves konstrukcijās, piemēram, nepietiekamā metāla kopņu nestspēja.

BĒGĻU IERAŠANĀS LATVIJĀ: Nākamā patvēruma meklētāju grupas pārvietošana uz Latviju no Eiropas dienvidvalstīm ir gaidāma "tuvākajās dienās" un tajā varētu būt 10 līdz 20 cilvēku, šodien žurnālistiem sacīja Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.

DATORSPĒĻU SPĒLĒŠANA IZRAISA KATASTROFU: Pēc februāri notikušās vilciena avārijas Vācijā, Bavārijā, Vācijas prokuratūra arestējusi vilciena kontrolieri-dispečeri. Tiek pieļauts, ka viņš darba laikā spēlējis datorspēli, kā rezultātā bijis neuzmanīgs un izraisījis sistēmas kļūmi.

ATSAKĀS NO AIZLIEGUMA: Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja tabakas izstrādājumu aprites likumprojektu, kas paredz ieviest vairākus jaunus smēķēšanas ierobežojumus.

VESELĪBAS NOZARES REFORMAS: Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) apšauba, ka tik ātros tempos, kā paredz Veselības ministrija, var īstenot reformas veselības nozarē. Šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Kučinskis sacīja, ka vēl notiks plašas diskusijas valdībā, taču mums ir sākumā ar Finanšu ministriju ir jāspēj definēt, kā pakāpeniski var pieaugt finansējums veselības nozarei.