Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Latvijā

Stukānam trāpīgs viedoklis par skandalozajiem Kariņa avio reisiem

© Ekrānšāviņš

TV24 raidījumā “Kārtības rullis” ģenerālprokurors Juris Stukāns komentēja, kā tālāk risināsies bijušā premjerministra Krišjāņa Kariņa (JV) specreisu lieta, un kurš likums būs pamatā tās atrisināšanai.

"Ne jau tikai Ministru kabineta noteikumi visu nosaka. Par pamatu ir jāņem publisko līdzekļu izšķērdēšanas likums, kurs pasaka robežas. Nu ja naudas ir tik daudz kā vēl nekad, piemēram, Francijā, Vacijā tas nebūtu nekas sevišķis, kad premjers lido ar privātu lidmašīnu. Bet mēs runājam par Latviju. Un nevar būt tā, ka tikai viens cilvēks dzīvo kā bagātajās valstīs, bet pārējie - kā sanāk," tā J. Stukāns.

Jau ziņots, ka bijušais Ministru prezidents un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) neesot zinājis, cik izmaksājusi pārvietošanās ar speciālajiem reisiem, taču tagad, to noskaidrojot, "paceļas uzacis". LETA jau vēstīja, ka Valsts kontrole revīzijā ir konstatējusi, ka nelikumīga un neekonomiska rīcība, organizējot bijušā premjera Kariņa speciālos lidojumus, Latvijas un Eiropas Savienības (ES) Padomes budžetiem kopumā radījusi ap 545 000 eiro nepamatotus izdevumus.

Valsts kontrole uzskata, ka, izmantojot speciālos lidojumus arī gadījumos, kad valstī nebija izsludināta ārkārtējā situācija un kad samērojamā laikā bija pieejamas regulāro komercreisu alternatīvas, ir pieļauta nelikumīga rīcība ar valsts budžeta līdzekļiem, kas radījusi papildu vismaz 221 566 eiro valsts budžeta izdevumus. Savukārt pieļautā neekonomiskā rīcība, pēc Valsts kontroles aplēsēm, radījusi papildu vismaz 323 688 eiro izdevumus ES Padomei.