Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Atzinumu par noteikumiem saistībā ar pedagogu algu reformu sagatavos tuvāko dienu laikā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) atzinumus par noteikumiem saistībā ar pedagogu atalgojuma reformu plāno sagatavot tuvāko pāris dienu laikā.

Kā šodien pēc tikšanās ar Izglītības un zinātnes ministru Kārlis Šadurski (V) sacīja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga, arodbiedrības speciālisti Ministru kabineta noteikumus, ko valdībā plānots izskatīt piektdien, izskatīs un atzinumus sagatavos divu dienu laikā.

LETA jau ziņoja, ka, ņemot vērā, ka arodbiedrības vēl nav iepazinušās ar dokumentiem, kas saistīti ar pedagogu atalgojuma reformu, valdība par tiem lems piektdien, 15.jūlijā, nevis šodien.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka, pieņemot noteikumus par darba samaksu pedagogiem, palika vēl dokumentu pakete, kas ir jāapspriež un jāapstiprina Ministru kabinetā. Piektdien valdība plānojot "pielikt punktu" reformu pavadošo dokumentu paketei, sacīja Kučinskis.

Kā ziņots, valdība pagājušajā nedēļā apstiprināja pedagogu atalgojuma jauno modeli, kurā iekļauta atruna par iespēju pašvaldībām, ja tām nav iespēju, pirmsskolas pedagogiem pārejas periodā maksāt 560 eiro lielu atalgojumu 620 eiro vietā. Atruna valdības sēdē tika pieņemta, to iepriekš neizdiskutējot ar LIZDA, kas radīja neapmierinātību.

LIZDA paudusi nosodījumu Šadurskim un Kučinskim par viņu rīcību - neinformēt sociālos partnerus par izmaiņām pirmsskolas pedagogu atalgojuma modelī.

Pirmdien LIZDA valde vienojās lūgt pašvaldībām no 1.septembra nodrošināt visiem pirmsskolas pedagogiem 620 eiro atalgojumu. LIZDA izsūtīs vēstules visām pašvaldībām, lūdzot rast iespēju no 2016.gada 1.septembra pirmsskolas pedagogiem maksāt 620 eiro, nevis 560 eiro atalgojumu.

LIZDA vēlas saņemt pašvaldību atbildes līdz 17.augustam. Pēc atbilžu saņemšanas LIZDA lems par turpmāko rīcību saistībā ar pedagogu atalgojuma reformu.

Tāpat ziņots, ka Ministru kabinets pagājušajā nedēļā apstiprināja pedagogu atalgojuma jauno modeli, kurā iekļauta atruna par iespēju pašvaldībām, ja tām nav iespēju, pirmsskolas pedagogiem pārejas periodā maksāt 560 eiro lielu atalgojumu 620 eiro vietā.