Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pedagogu atalgojuma reformu dēļ Rīgā jāveic budžeta grozījumi

© F64

Pedagogu atalgojuma reformas dēļ Rīgas domei septembrī nāksies veikt budžeta grozījumus, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR).

Viņš atzina, ka, grozot budžetu, finansējumu varētu zaudēt citas programmas, taču vicemērs pagaidām atturējās konkretizēt, kuras tās būs.

Ameriks solīja, ka Rīgas dome meklēs risinājumus pilsētas skolotāju, bērnudārzu audzinātāju, sporta skolu pedagogu un interešu izglītības pulciņu vadītāju atalgojumam.

Rīgas vicemēra skatījumā pedagogu atalgojuma reformas apstiprināšana ir "vēl viena valdības nekonsekvence, jo vispirms tika pateikts kaut kas viens, bet pēc tam attiecībā uz bērnu dārza audzinātāju samaksu spēles noteikumi tika mainīti". Domes priekšsēdētāja vietnieks uzskata, ka izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska (V) rīcība, atstājot bērnudārzu audzinātāju algas uz pašvaldību pleciem, ir nekorekta.

Tāpat Ameriks nosauca par šantāžu Šadurska izteikumus par to, ka nākamais gads ir pašvaldību vēlēšanu gads, tādēļ pašvaldības pašas sarosīsies un atradīs savos budžetos naudu pedagogu atalgojumam.

Ameriks solīja, ka Rīgas bērnudārzu audzinātāji saņems atbalstu no domes. "Kādā apjomā tas būs - par to lemsim, izejot no esošās situācijas analīzes. Tomēr izdarīsim visu, lai atbalsts būtu maksimāls, virzoties uz pedagogu atalgojumu 680 eiro apmērā," sacīja Ameriks.

LETA jau ziņoja, ka pirmsskolas pedagogu atalgojums tiks kāpināts divos posmos. Pirmajā solī, kas būs 1.septembrī, atalgojums kāps līdz 620 eiro, bet pēc gada - 2017.gada 1.septembrī - līdz 680 eiro.

Izglītības un zinātnes ministrs valdības sēdē skaidroja, ka jaunajā pedagogu atalgojuma modelī ir piedāvāta atruna par to, ka pašvaldībām, kurām pašlaik nebūs finansiālu iespēju nodrošināt pedagogu darba samaksas pieaugumu līdz paredzētajiem 620 eiro, pārejas periodā būs ļauts minimālo atalgojumu atbilstoši slodzes definīcijai maksāt 560 eiro. Šadurskis skaidroja, ka šāda summa precīzi atbilst slodzes definīcijas izmaksām.