Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Uzrunājam Ziemassvētku vecīti pirmo reizi mūžā

© Scanpix

«Lūdzam pirmoreiz mūžā, bet ko darīt, Ziemassvētku vecīt, ka mēs, vecie cilvēki, esam vajadzīgi tikai vēlēšanu dienā?» šādu vēstuli Ziemassvētku vecītis saņēma no Rīgas, no pensionāru pāra, kuri atklāj daudzu senioru pieticīgo un grūto ikdienu, – kad nomaksāti obligātie maksājumi par īri, komunālajiem pakalpojumiem, nopirktas zāles, var tikai lūkoties, cik eiro palikuši pārtikai. Lai arī ar skumīgu vēstījumu, vēstulē tomēr ir arī optimisms un laba vēlējumi visiem gaidāmajos svētkos. Paldies visiem rakstītājiem par apsveikumiem un labajiem vārdiem!

Satikt mūziķus

Mani sauc Maija Bellija Rubena, man ir 12 gadi. Mēs dzīvojam saticīgi, draudzīgi un varbūt ar brāli, kuram ir 10 gadi, dažreiz strīdamies, kā visi bērni. Mēs ģimenē esam kopumā pieci, arī vecmamma un vectēvs. Es ļoti Ziemassvētkos vēlētos jaunu portatīvo datoru un satikt latviešu mūzikas grupu OLAS.

Nellija Maija Rubena, Kalnciema ceļš 118 b, Jelgava, LV3002

Pazaudēju telefonu

Mani sauc Valters Valdis Zvirgzdiņš, man ir 12 gadi. Mācos 6. klasē, dzīvoju ar mammu, man vēl ir māsa, brālis. Es vēlētos Ziemassvētku vecītim lūgt mobilo telefonu, jo es pazaudēju un tagad nevienu sazvanīt.

Valters Valdis Zvirgzdiņš, Pumpuri 1, Klintaines pagasts, Pļaviņu novads, LV5129

Lūdzu šujmašīnu

Mani sauc Areta Tiškus, man ir 40 gadi, mūsu ģimenē ir četri cilvēki – es, vīrs, meita (9 gadi) un dēls (10 gadi). Dzīvojam pieticīgi, esmu otrās grupas invalīde. Es vēlētos Ziemassvētkos lūgt atsaukties kādu labvēli, kurš varētu uzdāvināt šujmašīnu, kaut vai lietotu. Bērniem lūdzu svētku kārumus vai, ja iespējams, mobilos tālruņus.

Areta Tiškus, Vidiņi, Pūres pagasts, p.n Pūre, Tukuma novads, LV3124 (tālrunis 26225539)

Enciklopēdiju

Labdien, Ziemassvētku vecīt! Mani sauc Alise Cērmane. Man ir 11 gadi, mācos 5. klasē. Man ir trīs māsas, tētis mums ir nomiris. Ziemassvētkos vēlētos rotas, mīklu grāmatas, jaunu mobilo telefonu ar priekšējo kameru, enciklopēdiju par dzīvniekiem un dabu. Un mana mazā māsa Agnija Cērmane, kurai ir 10 gadi, viņa mācās 3. klasē, vēlētos Ziemassvētkos mobilo telefonu ar priekšējo kameru, Lego friends, krāsojamo grāmatiņu, jaunus auskarus un jaunus apavus, izmērs 30–31–32.

Alise Agnija Cērmane, Pērkonu iela 11–14, Skrunda, LV3326 (tālruņa nr. redakcijā)

Rotaļlietu auto

Mani sauc Atis Skarbis, man ir četri gadi. Es dzīvoju kopā mammu, tēti, man vēl ir brālis un māsa, kuri mācās skolā. Visvairāk Ziemassvētku vecītim es lūdzu uzdāvināt man saldumus un rotaļlietu automašīnu.

Atis Skarbis, Pumpuri 1, Klintaines pagasts, Pļaviņu novads, LV5129

Vai vajadzīgi tikai vēlēšanu dienā?

Mani sauc Sofija Žilinska, man ir 86 gadi. Dzīvojam ar vīru, jāatzīst, ka esam nabadzīgi, kaut man un vīram darba stāžs ir 54 gadi. Slimojam, šogad man bija gūžas operācija, vīrs ir sirds slimnieks. No pensijas vispirms samaksājam par medikamentiem, medicīniskiem izmeklējumiem, komunālos maksājumus, bet pārtikai – cik paliek. Lūdzam Ziemassvētku vecītim asinsspiediena mērīšanas aparātu, lūdzam pirmoreiz mūžā, bet ko darīt, Ziemassvētku vecīt, ka mēs, vecie cilvēki, esam vajadzīgi tikai vēlēšanu dienā?

Sofija Žilinska, Imantas 16. līnija 16 – 1, Rīga, LV1029