Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Ticam Ziemassvētku vecītim

© Scanpix

Karsto vēstuļu pasts pildās ar vēstulēm Ziemassvētku vecītim un sirsnīgiem apsveikumiem Ziemassvētkos Neatkarīgās kolektīvam un citiem lasītājiem. Bērnu sapnis ir saņemt dāvanās rotaļlietas, saldumus, augļus, taču daudzās ģimenēs ar bērniem sociālekonomiskā situācija ir sarežģīta, nepietiek līdzekļu elementārām izdzīvošanas lietām, nerunājot par tik pašsaprotamām sadzīves lietām kā veļas mašīna, gāzes plīts, uz kā pagatavot siltu ēdienu, ziemas apģērbs un ziemas apavi, kurus arī lūdz bērni. Visi ticam, ka šajos Ziemassvētkos būs tādi salavecīši, kuri spēs un varēs piepildīt šos bērnu sapņus.

Lūdzu matraci

Mani sauc Artūrs Kristiņš, man ir 81 gads, dzīvoju viens. Ļoti grūti ir ar naudu, lai nopirktu gultai virsmatraci. Varbūt ir kāds labs cilvēks, kas man varētu to uzdāvināt? Es jau arī dāvinātājam kaut ko dāvināšanu, bet tas lai paliek noslēpums. Virsmatrača izmēri būtu 1,9 m x 0,85 m.

Artūrs Kristiņš, Elīnas, dz. 11, Jaunpils pagasts, Jaunpils novads, LV-3145 (tālrunis 26309195)

Nesaņemu pensiju

Labdien, mīļo Ziemassvētku vecīti! Raksta Tev Regina Martinova no Skrundas. Esmu 3. grupas invalīde, pensija ir ļoti maza, un tagad es arī to jau otro mēnesi vispār nesaņemu, jo nav izskatīti mani dokumenti invaliditātes grupas pagarināšanai. Dzīvoju ļoti trūcīgi. Ar mani kopā dzīvo divi suņuki un četri kaķi. Man saplīsa veļas automāts, un ar rokām ir ļoti grūti mazgāt.

Varbūt kādam ir kāds lietots, bet ejošs aparāts. Vēl es Ziemassvētku vecītim vēlētos palūgt kādu svētku gardumu – sev un maniem mīluļiem.

Būtu ļoti priecīga, ja tu man palīdzētu, lai svētki nepaiet garām.

Regina Martinova, Cieceres iela 17 – 2, Skrunda, LV-3326 (tālrunis 28280972)

Puikam – helikopteru

Ziemassvētku vecītim raksta Raitis Riters, kuram ir desmit gadi. Viņš dzīvo kopā ar mammu, pieticīgi, jo mammas alga nav liela. Ziemassvētkos Raitis kā jebkurš puika vēlas dāvanas: bezsvara braucēju, radio vadāmo helikopteru, Sky dragon, lego.

Raitis Riters, Aviācijas iela 11 – 3, Rīga, LV-1057 (tālruņa nr. redakcijā)

Mazturīgai ģimenei – veļas mašīnu

Ziemassvētku vecītim raksta Ausma Gulbe. Esmu pensionāre, tāpat kā mans vīrs. Visa mūsu pensija aiziet vīra zālēm (ap 100 eiro mēnesī) un divu mazmeitu uzturēšanai. Mēs nekādi nevaram atļauties nopirkt jaunu veļas mašīnu, viss jāmazgā ar rokām.

Ausma Gulbe, Mālkalni, Ārlavas pagasts, Talsu novads, LV-3260 (tālrunis 27471970)

Lūdz vārdu neminēt

Karsto vēstuļu pasts saņēmis vēstuli no 73 gadus vecas kundzes, kura palikusi viena. Viņa lūdz vārdu laikrakstā neminēt, taču no Ziemassvētku vecīša ļoti gaida portatīvo datoru. «Jau sen esmu to vēlējusies,» raksta kundze.

Kontakti redakcijā

Meitenei – spēles

Mani sauc Katrīna Lazovatija, man ir 11 gadi. Mana ģimene dzīvo saticīgi un draudzīgi. Dāvanā es vēlētos play station.

Katrīna Lazovatija, Vidiņi 2 – 2, Valpene, Dundagas pagasts, Dundagas novads, LV-3270 (tālruņa nr. redakcijā)

Vēstule no piecu bērnu ģimenes

Ziemassvētku vecītis ir arī saņēmis vēstuli no piecu bērnu izglītotas ģimenes, kur pašam mazākajam bērniņam ir tikai divi mēneši. Ģimene lūdz neminēt vārdus Karsto vēstuļu pastā, taču atklāj, ka ļoti vēlētos lūgt Ziemassvētku vecītim klusu, izturīgu putekļusūcēju ar hepa filtru.

Ģimenes kontakti ir redakcijā