Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Katram savs lūgums Ziemassvētkos

© F64

Kādu dāvanu lūgt Ziemassvētku vecītim? Mēs esam ļoti dažādi, un katram ir savi sapņi, vēlmes un lūgumi Ziemassvētku vecītim. Ja bērnam no daudzbērnu ģimenes kārojas jaunu rotaļlietu, tieši Ziemassvētki ir laiks, lai to lūgtu. Ja pensionāram cienījamos gados ir nepieciešama tāda praktiska lieta kā matracis gultai un pašam nav iespēju to iegādāties, jāraksta Karsto vēstuļu pastam. Neatkarīgās Ziemassvētku vecīša pasta soma turpina saņemt Karstā vēstuļu pasta vēstulītes. Tāpat kā katru gadu, arī šogad lūgumi Ziemassvētku vecītim ir ļoti dažādi – gan ikdienā nepieciešamās lietas, gan pārtika un saldumi, gan grāmatas, gan nauda, jo rakstītāji atklāti atzīst, ka tās pietrūkst ikdienas visnepieciešamākajām lietām, piemēram, zālēm. Ziemassvētku vecītim arī lūdz portatīvos datorus, un arī uz to lūdzējiem ir tiesības, jo katrs jau Ziemassvētkos vēlas tieši to, kā visvairāk trūkst vai par ko visvairāk sapņots. Novēlam visiem satikt savu Ziemassvētku vecīti, kurš var piepildīt šādas vēlēšanās.

Dāvanu izlaidumā

Mani sauc Sofija Ivanova, man ir 16 gadi. Es dzīvoju aizbildņu ģimenē. Šogad man būs izlaidums, un Ziemassvētku vecītim kā dāvanu lūdzu portatīvo datoru.

Sofija Ivanova, Sidrabiņi, Taurupes pagasts, Ogres novads, LV5064 (tālrunis pieejams redakcijā)

Svētku kārumus četrām meitiņām

Mīļo Ziemassvētku vecīti! Daugavpils novada Tabores pagastā kādā ģimenītē tētis Jevģēnijs dzīvo princešu sabiedrībā. Tās ir viņa mamma, sieva Līga un četras meitiņas. Ļoti vēlētos, lai šajos Ziemassvētkos vecītis apciemotu šo ģimeni. Sevišķi būs iepriecinātas meitenītes. Justīne ir dzimusi 2007. gadā, mācās skolā, dejo ansamblī, Kristīne dzimusi 2009. gada 18. novembrī, un viņai ir divkārši svētki šajā dienā. Augustīne ir dzimusi 2011. gadā, apmeklē bērnudārzu, viņai patīk zīmēt un dejot. Šogad 3. oktobrī ģimenē ienāca vēl viena meitenīte – Diāna. Meitenes ir aprūpētas un ļoti mīlētas, taču ģimenes rocība ir tāda, kāda ir, tāpēc Ziemassvētku vecītim lūdzu palīdzēt šai ģimenei ar svētku gardumiem – konfektēm, augļiem. Ļoti priecātos par siltiem apaviem un garām, siltām ziemas biksēm. Mamma Līga un tētis Jevģēnijs novēl mieru, saticību un mīlestību pret bērniem. Šo vēstuli rakstīja radiniece.

Līga Lopacka, Ozolu iela 2c – 1, pasta nodaļa Mirnij, Tabores pagasts, Daugavpils novads (tālrunis 24829171)

Datoru, lai turpinātu mācības

Mani sauc Igors Krasovkis. Man ir divi brāļi, divas māsas. Mēs dzīvojam pie omes, jo mammai ir atņemtas bērnu tiesības. Esam trūcīgi, un nemaz nav naudas, lai kaut ko sev iegādātos. Mēs vēlētos lūgt Tev, Ziemassvētku vecīti, portatīvo datoru, kaut vai lietotu, ko varētu izmantot mācībām, jo es vēlos atsākt mācības vakarskolā 10. klasē. Tad varētu arī sazināties ar vecāko māsu skaipā, jo reti viņu redzu. Es interesējos par vēsturi un arī par to varētu meklēt informāciju internetā. Es pats strādāju gadījuma darbus, kad sanāk, bet gribētu mācīties.

Igors Krasovkis, Raiņa iela 31/1, Skrunda, LV3326

Gaidīšu apsveikumus

Esmu pensionāre Antonija Kupcova. Man patīk zemes darbi, bet dārziņa man nav, tāpēc pavasarī tirgoju stādus kādai mīļai, jaukai saimniecei. Tā es saskaros ar zemi. Es Ziemassvētkos ļoti vēlētos saņemt apsveikumus no daudziem un dažādiem cilvēkiem.

Antonija Kupcova, Melnsila iela 20 – 2, Rīga, LV1046

Dāvanu sev un draugam

Mani sauc Kārlis Gustavs Rubens, man ir desmit gadi. Mūsu ģimenē ir pieci cilvēki, man ir vēl divas māsas. Ziemassvētkos es vēlētos portatīvo datoru. Savam draugam es dāvinātu Pūres šokolādes komplektu.

Kārlis Gustavs Rubens, Kalnciema ceļš 118 b, Jelgava, LV3002

Gāzes plīti

Mani sauc Inta Deiko, man ir 58 gadi, un mēs dzīvojam ļoti sliktos apstākļos. Mēs Ziemassvētku vecītim lūgtu gāzes plīti, jo jaunu nevaru nopirkt. Uz vecās gatavot nav iespējams.

Inta Deiko, Skujenes iela 10/2 – 8, Rīga, LV1055 (tālrunis 22328402)

Praktisks lūgums

Mani sauc Aivars Baumanis, man ir 68 gadi, dzīvojam kopā ar sievu Ingunu, mums ir divi dēli Nils un Valts. Mēs ikdienā izmantojam eco baltia Vide pakalpojumus un šķirojam atkritumus. Ziemassvētkos ļoti vēlētos saņemt komplektu ar atkritumu maisiem, lai kādu reizi varētu pievienot blakus atkritumu maisu, kad ir pilns konteiners. Vēlu veiksmi uzņēmumam jaunajā gadā un atkritumu šķirošanā, kur savu roku pielikusi arī mūsu ģimene.

Aivars Baumanis, Lielvārdes iela 23, Rīga, LV1006 (tālrunis 22314097)