Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

LŪGUMI: Kad notiek brīnumi, ja ne Ziemassvētkos?

© F64

Neatkarīgās Ziemassvētku vecītis saka lielu paldies cilvēkiem, kuri atsūtījuši pirmās vēstulītes Karstajam Ziemassvētku pastam, un paldies tiem, kuri atsaukušies palīdzības lūgumiem un meklē iespējas, kā palīdzēt cits citam, kā uzmeklēt, kā dāvanas aizvest. Redakcijas rīcībā ir visu vēstuļu autoru kontakti, arī tālruņa numuri, tāpēc, rakstot uz ingap@nra.lv vai zvanot uz edakciju (67886832), var noskaidrot vai darīt zināmu, ka vēlaties kādam palīdzēt vai nogādāt dāvanu. Paldies!

Sapnis – īsts molberts

Sveiki, mīļie ļaudis! Mani sauc Marta Simona Štila, man ir 13 gadu, es dzīvoju Vidzemē, Madonas novada Ērgļos. Ģimenē esam pieci cilvēki, man ir divi brāļi, mamma, tētis un es. Dzīvojam pavisam mazā dzīvoklīti, kur visiem reizēm nav vietas, ir arī auksts un sienas pelē. Es gribētu, lai Ziemassvētku vecītis atnes siltumu, gaismu un jaunas tapetes manā stūrītī, jo pašai savas istabas nav, bet tā ir liela vēlēšanās jau ilgu laiku. Ir arī citas lietas! Man ļoti, ļoti patīk zīmēt! Zīmēt man nozīmē visu, kad skumji, kad prieks, visu var uzklāt uz papīra vai audekla, tam var pateikt visu, tas pieņem visu. Mīļo vecīt, es gribētu īstu molbertu, kādus pāris audeklus, lielus, skaistus, un brīnišķīgas krāsas, ar ko gleznot skaistas bildes. Es arī ļoti mīlu lasīt. Liels paldies, ka esat, klusā cerībā uz savu sapņu piepildījumu vēlu visiem gaišus svētkus, mīlestību un veselību.

Marta Simona Štila, Smilšu iela 2–4, Ērgļi, LV-4840  (mammas tālrunis 26357951)

Palīdzību lūdz četru meitu māmiņa

Labdien, Ziemassvētku vecīt! Mani sauc Agrita Ķezbere. Es audzinu četras meitas – Elīnu (15 gadu), Evitu (13 gadu), Alisi (janvārī būs 12 gadu) un Agniju (10 gadu). Meitenēm tētis ir miris. Jāiztiek mēnesī ar valsts maksāto bērnu naudu un apgādnieka zaudējuma pensiju, kas mēnesī kopā ir 310 eiro. Kad samaksājam visus maksājumus, tad nekas jau vairs pāri nepaliek. Meitenes kā jau visi vēlas dāvanas, tāpēc mēs priecātos par atbalstu svētkos. Kad gan notiek brīnumi, ja ne Ziemassvētkos.

Meitenēm vajadzētu ziemas zābakus (41. izmērs) un siltās ziemas jakas. Alisei drīz būs arī dzimšanas diena, viņa vēlētos jaunu telefonu, jo vecais vairs neiet. Agnijai patīk lasīt grāmatas. Viņa vēlētos bērnu grāmatas un puzli. Kā jau visām meitenēm, viņām patīk pucēties, tāpēc noderētu kādas rotas, arī saldumi un augļi. Mums gan ļoti vajadzētu elektrisko boileri, lai varētu uzsildīt vannai ūdeni. Mēs ar meitenēm jau iepriekš sakām paldies visiem labajiem rūķīšiem par dāvanām. Priecīgus un gaišus jums visiem šos Ziemassvētkus!

Agrita Ķezbere, Skrunda, Pērkona 11–14, LV-3326  (tālrunis 28960313).

Lūdzu pastalas

Mani sauc Laura Karlāne, man ir 14 gadu. Esmu vienīgais bērns ģimenē. Man ir mājdzīvnieks – kaķis. Mans hobijs ir dejošana. Ar dejošanu aizraujos kopš sešu gadu vecuma. Es dejoju gan mūsdienu dejas, gan tautiskās dejas. Kādreiz dejoju arī līnijdejas. Vasarā vēlos piedalīties Hanzas dienās, kas notiks Norvēģijā, tāpēc man ļoti noderētu pastalas.

Laura Karlāne, Pārgaujas novads, Straupes pagasts, Straupe, Kalnsētas dz. nr. 7, LV-4152

Skaistas dāvaniņas

Labdien, mīļo Ziemassvētku vecīt! Mani sauc Evita Cērmane, man ir 13 gadu, es mācos Skrundas vidusskolas 6. klasē. Man ir vēl trīs māsas, mūsu tētis ir nomiris. Mammai nav tik daudz naudiņas, lai mums visām nopirktu skaistas dāvaniņas. Es Ziemassvētkos ļoti vēlētos kosmētiku vai ziemas zābakus (41. izmērs), vai siltu un skaistu ziemas jaku (170 cm). Mēs priecātos arī par mūzikas vai filmu diskiem, saldumiem un augļiem. Lūgumu daudz, bet Ziemassvētki taču ir brīnumu laiks.

Evita Cērmane, Skrunda, Pērkonu iela 11–14, LV-3326