Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

KARSTO VĒSTUĻU LAIKS: Ziemassvētku pastā pirmās vēstules

© F64

Visticamāk, tāpēc, ka šī ziema sākusies bez sniega, Neatkarīgās Ziemassvētku vecīša Karsto vēstuļu pasts pildās lēnām, tomēr saņemtas pirmās vēstulītes, kuras šodien sākam publicēt.

Sirsnīga vēstule atceļojusi no Saulkrastu sociālās aprūpes mājas, kurā tās iemītnieks Ingars Veļķers lūdz dāvanā saldumus. Vēstulei pievienots fotoattēls, kurā redzams viņš pats un vairāki citi aprūpes nama iemītnieki. Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir īstais, lai iepriecinātu gaidāmajos svētkos un palīdzētu ne tikai Ingara kungam, bet arī ikvienam aprūpes namā dzīvojošajam un cilvēkiem, kuri par viņiem rūpējas. Karstajā Ziemassvētku pastā ir vēstule, kurā ikviens aicināts palīdzēt zēnam vārdā Artis – ir nepieciešami līdzekļi fizioterapijas nodarbībām, lai zēnam neprogresētu kustību traucējumi. Viņam ir reta diagnoze – Aleksandra sindroms, un viņš ir vienīgais bērns Latvijā, kuram šāda slimība diagnosticēta. Ziemassvētku pasts ar nepacietību gaida vēstules, arī ziņas no līdzcilvēkiem, kuri zina, redz, ka kādam ir nepieciešama palīdzība.

Lūgums no aprūpes nama

Godājamais Ziemassvētku vecīti, laipni lūdzu, atsūti man Jaungada dāvanu, kurā būtu saldumi. Esmu 81 gadu vecs, un šāgada 15. janvārī man amputēja kreiso kāju līdz celim. Dzīvoju Saulkrastu sociālās aprūpes mājā. Eju katru svētdienu baznīcā pielūgt Dievu.

Ingars Veļķers, sociālās aprūpes māja, Ainažu iela 34, Saulkrasti, Saulkrastu novads, LV2160

Nepieciešama mugursoma

Mani sauc Kristiāna Gulbe, man ir 13 gadu. Esam maznodrošinātā ģimene. Es Ziemassvētkos vēlētos jaunu mobilo tālruni un jaunu mugursomu. Citiem vēlētos dāvināt adventes vainagu. Kristiānas lūgumu Ziemassvētku vecītim papildina viņas vecāsmātes vēstule: «Labdien, mana mazmeita uzrakstīja par telefonu un mugursomu, un patiešām viņai tas ir nepieciešams, jo vecais telefons izgāja no ierindas, arī soma plīst kopā. Viņa dzīvo ar mums, vecvecākiem, un mēs nevaram to sagādāt, jo esam maznodrošinātie. Vīram katru mēnesi jāpērk ļoti dārgas zāles. Mazmeita mācās 7. klasē.»

Kristiāna Gulbe, Mālkalni, Ārlavas pagasts, Talsu novads, LV3260

Lūdzu rotaļlietas

Mani sauc Patrīcija. Man ir astoņi gadi. Ģimenē mēs dzīvojam saticīgi – es, mamma, tētis un brālis. Es Ziemassvētku vecītim lūdzu rotaļlietas Monster high zēnu un meiteni, un arī Lego Friends. Es tētim gribētu uzdāvināt jaunu telefonu un visiem cilvēkiem mieru pasaulē!

Patrīcija Freimane, Kļavu iela 1a, Roja, Rojas novads, LV3264

Vēlos lasīt

Ziemassvētku vecīti, es esmu Ausma Tērauda, man ir 80 gadi.

Dzīvoju viena. Bērni un mazbērni apciemo ik nedēļu, iztieku ar minimālo pensiju, lasu žurnālus un grāmatas. Ziemassvētkos lūdzu dāvanā grāmatas: Birutas Eglītes Zvēri un cilvēki un Intas Blūmas Latvietes karma. Ja kādam būtu vajadzīgas, es varētu atdāvināt grāmatas sērijā par dabu, vēsturi, kopotos rakstus (A. Sakse, J. Sudrabkalns, A. Dimā, O. Balzaks).

Ausma Tērauda, Rotas2, Auciems, Raiskuma pagasts, Pārgaujas novads, LV4146

Palīdzība Artim

Neatkarīgās Ziemassvētku vecīša pasts saņēmis arī vēstuli, kurā ir lūgums palīdzēt zēnam Artim Lešinskim no Ķekavas. Slimība Artim sākās divu gadu vecumā, kad parādījās krampji pie augstas temperatūras. Zēnam zuda koordinācijas spēja, parādījās vemšana ar stiprām galvas sāpēm. Artis tika barots ar zondes palīdzību. Zēnam tika noteikta diagnoze – Aleksandra slimība, reta ģenētiska patoloģija ar progresējošu psihomotoru regresu. Zēnam veiktas muguras un gūžu operācijas. Pašlaik Artis nestaigā, un viņam ir nepieciešama regulāra fizioterapija, lai zēna stāvoklis nepasliktinātos. Tā nozīmēta mājas apstākļos, trīs reizes nedēļā, bet nodarbības ir par maksu – 21,34 eiro viena nodarbība, tas nozīmē, ka mēnesī nepieciešami 256,08 eiro. Lai nodrošinātu fizioterapiju 12 mēnešus, nepieciešami 3073 eiro. Palīdzēsim Artim! To var izdarīt labdarības portālā ziedot.lv, sadaļā Atbalsts Artim Lešinskim (Smagi slimu bērnu un jauniešu atbalstam), vai zvanot uz labdarības tālruni 90006383.