Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Neatkarīgā sāk Karsto vēstuļu laiku

© NRA

Rainis reiz rakstīja: «Viss pāriet – viss –, bet neizzūd itin nekas. Un labie darbi atmaksājas visi.» Iedvesmojoties no Raiņa vārdiem, Neatkarīgā pēc gada pārtraukuma kopā ar jaunu sadarbības partneri sāk ilggadējo Ziemassvētku labdarības akciju Karsto vēstuļu laiks. Šogad mūsu labdarības akcijai aprit apaļi un nozīmīgi divdesmit gadi.

Jau no šodienas katrā Neatkarīgās numurā būs publicēta Ziemassvētku vecīša anketa, un līdz pat 20. decembrim karstais pasts gaidīs gan to cilvēku vēstules, kuriem nepieciešams atbalsts un palīdzība, gan gaišo un atsaucīgo ļaužu vēstules, kuri ir gatavi palīdzēt. Tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šogad, turpinot labdarības akciju, Neatkarīgā turpina ziedošanas un labo darbu tradīciju. Šogad šai labdarības akcijai aprit jau 20 gadu, un Neatkarīgās galvenā redaktore Anita Daukšte ir pārliecināta, ka karsto vēstuļu laiks būs sirds siltuma un labestības pilns. Būs cilvēki, kuri palīdzēs cits citam sagādāt gan Ziemassvētku pārsteigumu, gan atrisināt kādu krīzes situāciju, kā tas ir pierādījies šo gadu garumā.

Neatkarīgās Ziemassvētku akcijas sadarbības partneris no šā gada būs uzņēmums Eco Baltia vide. «Ziemassvētku laiks ir maģisks, katrs no mums ikdienas steigā apstājas un piedomā par tiem, kam dzīvē ir klājies mazliet grūtāk. Ikdienā neiedomājamies, ka mums pašsaprotamas lietas kādam var būt nesasniedzamas, un ir svētīgi, ka ikvienam ir iespēja savu vēlmi pateikt skaļi un sagaidīt, ka tā tiks īstenota. Mēs vēlamies piepildīt kāda cilvēka sen lolotu sapni. Ļoti iespējams, kādam šī sapņa piepildījums būs solis tuvāk labākai un gaišākai nākotnei,» uzsākot labdarības akciju, saka uzņēmuma direktors Jānis Aizbalts. Pateicoties sadarbības partnerim, Ziemassvētkos varēsim iepriecināt maznodrošinātas ģimenes.

Piegādāt dāvanas Neatkarīgajai jau ceturto gadu palīdzēs kurjerpasts DPD Latvija. Karsto vēstuļu laiks ir kļuvis arī par šā uzņēmuma neatņemamu Ziemassvētku sastāvdaļu. 2013. gadā karstais pasts saņēma vairāk nekā simt vēstuļu. Ar laikraksta sadarbības partnera atbalstu dāvanas saņēma piecas ģimenes, savukārt ar citu cilvēku labestību dāvanas aizceļoja pie daudzām, daudzām ģimenēm. Labdari pērn bija pat tik veikli, ka vēl pirms Neatkarīgās Ziemassvētku vecīša zvana kādai ģimenei lūgtā dāvana jau bija uzdāvināta. Neatkarīgā saņēma arī pateicības tiem cilvēkiem, kuri atsaukušies un bez liekas publicitātes palīdzēja cits citam. Neatkarīgās pieredze rāda, ka palīdzība nepieciešama senioriem, kuriem ikdienā ir grūtības iegādāties pārtiku, nerunājot par svētku cienastu un gardumiem, apmaksāt rēķinus, sagādāt malku, tāpat daudzas vēstules atceļoja no mazturīgām un daudzbērnu ģimenēm, kurām grūti sagādāt visu nepieciešamo sadzīves tehniku, bērniem apģērbus un apavus.

Karsto vēstuļu laikā aicinām lasītājus – lielus un mazus – sūtīt uz redakciju vēstules Ziemassvētku vecītim, darot zināmu, kādas dāvanas viņi vēlētos sev vai kādam sev tuvam cilvēkam. Aicināti atsaukties labie cilvēki, uzņēmēji, ziedotāji, kuri vēlētos palīdzēt. Ik nedēļu laikrakstā būs atrodama akcijas vēstuļu forma, kuru aizpildot un atsūtot redakcijai ikviens kļūs par akcijas dalībnieku.