Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Šarmantā Aija Vītoliņa šaus vēlreiz

ATKĀRTOT! Aija Vītoliņa mūzikas namā Daile savu soloprogrammu atrādīs jau otrreiz, taču tā nebūs pēdējā reize – ir ieceres ar to aizbraukt arī uz kādiem kultūras namiem ārpus Rīgas © Publicitātes foto

Kad maijā dziedātāja Aija Vītoliņa aicināja uz savu būtībā pirmo lielkoncertu, viņa pieļāva, ka jaunā programma rudenī varētu arī izskanēt atkārtoti. Solīts makā krīt – trešdien, 19. oktobrī, Aija uzstāsies mūzikas namā Daile.

Lai arī gana aizņemta ar jaunās, ikgadējās kabarē veida šovprogrammas darināšanu, kādreiz kā Amber labāk pazīstamā Aija Vītoliņa nolēmusi iepriecināt klausītājus ar vēl vienu solo lielkoncertu. Līdzīgu programmu Aija piedāvāja pavasara lielkoncertā, kad ar īpaši sagatavotu dažādu mūzikas stilu kokteili programmā My Baby Shot Me Down uzstājās kopā ar tādiem mūziķiem kā Kārlis Auzāns (čells, ģitāra), Mārcis Auziņš (ģitāra), Kristaps Vanadziņš (taustiņi) un Rūdolfs Dankfelds (bungas). Grupas sastāvs nav mainījies arī šoreiz, taču programma ir nedaudz uzlabota, turklāt tai klāt nākušas vairākas jaunas nianses. «Tagad ar lielāku pārliecību varu teikt, ka šī ir kāda mana iekšējā stāvokļa dažādu sajūtu filtrācija, pārdzīvošana un izdzīvošana caur man neierastas mūzikas žanru izpildīšanu,» prāto Aija, atsaucoties uz pieredzi, kas gūta pirmajā lielkoncertā. «Nebūs manās agrākajās koncertprogrammās ierastā mierīgā dienvidnieciskuma un apcerīga dramatisma, bet būs dauzīšanās, eksperimenti ar skanējumu un sajūtām. Neko nevajag uztvert pārāk nopietni. Brīdis, ko pavadīsim kopā, vienkārši būs pavadīts labi!»

Piedāvājot klausītājiem programmu My Baby Shot Me Down, Aija diezgan piesardzīgi raudzījās uz tās iespējamajiem panākumiem - ej nu zini, kā to uztvers pie dziedātājas kabarē stila priekšnesumiem vairāk pieradusī publika... Taču uztvēra labi, arī pati Aija ar šo mūziku uz skatuves jutās kā zivs ūdenī. Šajā programmā lielākoties iekļautas dažādu mākslinieku (Šēra, The Beatles, Jefferson Airplane, Procol Harum, Deivids Bovijs, Lana del Reja u.c.) dziesmu kaverversijas Kārļa Auzāna un Mārča Auziņa aranžijās, taču ir arī īpaši šai programmai rakstītas katra Aijas pavadošā dalībnieka oriģinālkompozīcijas. Jāpiebilst, ka katrs no minētās četrotnes ir spēcīga un harismātiska personība, tāpēc arī viņu radītās dziesmas ir muzikāli dažādas un, kā atzīst Aija, viņas vokālam izaicinošas. «My Baby Shot Me Down ir sajūtas par diviem, par mums, par to, ka reizēm aizejam viens no otra, lai atkal satiktos,» viņa raksturo sava koncerta pamatideju. «Aizejam, lai atkal satiktos citā formā. Labāki. Gudrāki. Pieredzējušāki. Man patīk, ka mums tiek dotas iespējas kardināli mainīt savas dzīves noteikumus, izmainot arī notikumus. Tādēļ to daru arī šoreiz, apzināti ejot prom no sev tik tuvā un iemīlētā tango, izdziedot vienus no skaistākajiem skaņdarbiem, kas radīti pirms pusgadsimta, kā arī jaunas muzikālas kompozīcijas.».