Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

"Gaudeamus" un Liepājas Mūzikas vidusskolas meiteņu koris uzstāsies Čempionu koncertā

© F64

Pasaules koru olimpiādē uzvarējušie Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) vīru koris "Gaudeamus" un Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas meiteņu koris šodien uzstāsies Čempionu koncertā.

Abi kori plkst.15 uzstāsies Rīgas Kongresu namā.

Katrs koris, kas savā kategorijā ieguvis Pasaules koru olimpiādes čempiona titulu, uzstāsies ar 15-20 minūšu priekšnesumu, demonstrējot savu labāko sniegumu. Čempionu koncerti ir iespēja redzēt vienkopus labākos koru olimpiādes korus.

Viens no čempionu koncertiem šodien plkst.15 notiks Latvijas Universitātē. Tajā piedalīsies čempioni bērnu koru, "barbershop" kvartetu, jauniešu vīru koru, jaukto koru, sieviešu koru, spiričuelu un sakrālās mūzikas ar pavadījumu kategorijās.

Savukārt Rīgas Kongresu namā plkst.15 notiks vīru koru, "barbershop" koru, zēnu koru, viendabīgo jauniešu koru, jaukto jauniešu koru, skatuviskās tautas mūzikas, popmūzikas/šovu koru kategoriju čempionu koncerts.

Biļetes uz čempionu koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs, internetā un pirms koncertiem to norises vietās.

Jau ziņots, ka E.Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas meiteņu koris diriģenta Andra Kontauta vadībā kļuvis par Pasaules koru olimpiādes čempionu viendabīgo jauniešu koru kategorijā.

Savukārt vīru koru kategorijā triumfēja RTU vīru koris "Gaudeamus" diriģenta Ivara Cinkusa vadībā.

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais pasaules koru mūzikas festivāls, kas no 9.jūlija līdz 19. jūlijam Rīgā pulcēs piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27 000 dalībniekus. Tās mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu.

Desmit dienu laikā Rīgas koncertzālēs un parkos norisināsies konkursi 29 kategorijās, meistarklases un semināri, īpašie koncerti un koru sadraudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi pasākumi.

Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000.gada un notiek reizi divos gados. Pasaules koru olimpiādi Rīgā rīko nodibinājums "Rīga 2014" sadarbībā ar Vācijas kultūras organizāciju "Interkultur".