Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Latvijas koriem visvairāk medaļu

© F64

Latvija Pasaules koru olimpiādē ir ieguvusi visvairāk balvu – kopumā 33 dažāda kaluma medaļas, otrajā vietā ir ASV kori ar 24 medaļām, trešajā – Indonēzija ar 17 medaļām.

Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas meiteņu koris diriģenta Andra Kontauta vadībā kļuvis par Pasaules koru olimpiādes čempionu viendabīgo jauniešu koru kategorijā, bet vīru koru kategorijā uzvaras laurus plūcis Rīgas Tehniskās universitātes vīru koris Gaudeamus diriģenta Ivara Cinkusa vadībā. Abiem koriem tika arī gods uzstāties svētdien čempionu koncertā Rīgas Kongresu namā ar 20 minūšu priekšnesumu.

Čempionu konkursā Latvijas kori izcīnījuši 12 zelta un astoņas sudraba medaļas, kā arī sešus zelta un četrus sudraba diplomus atklātajā konkursā.

Zelta medaļu jauniešu jaukto koru grupā saņēma Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas jauktais koris ar diriģentu Kasparu Vēveru, bet sakrālās mūzikas ar pavadījumu konkursā zelts korim Via Stella ar diriģenti Lieni Batņu un LU Fizikas un matemātikas fakultātes jauktajam korim Aura ar diriģentu Edgaru Vītolu.

Augstākās raudzes balvas tikušas arī sieviešu koriem Balta (diriģente Māra Marnauza) un Ausma (diriģents Jānis Zirnis), kā arī popmūzikas korim Zaļo pakalnu koris ar diriģentu Normundu Zušu.

Viendabīgo jauniešu koru grupā zelts: meiteņu korim Spīgo (diriģente Līga CelmaKursīte) un Ernesta Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolas meiteņu korim Cantus (diriģente Maruta Rozīte). Bērnu koru grupā labāko vidū – Lielvārde (diriģente Baiba Klepere) un Nošu planētas (Rudīte Tālberga un Anitra Niedre).

Jaukto koru grupā ļoti labi rezultāti arī korim Maska, Emīla Dārziņa jauktajam korim un korim no Siguldas Atvars.

Atklātā konkursā pie zelta diplomiem tika Jelgavas novada senioru koris Gaisma, Rīgas Latviešu biedrības senioru koris eReLBe, senioru koris Atvasara, koris Vivat, jauktais koris Vidzemīte un Ogres kultūra centra jauniešu koris.