Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Atvadās no izcilās dziedātājas Vitnijas Hjūstones

© Scanpix/Reuters

Amerikā,Ņūarkas pilsētā, šodien atvadījās no izcilās dziedātājas Vitnijas Hjūstones, kas mūžībā aizgāja 11. februārī 48 gadu vecumā.

Atvadu ceremonija, kas notika viņas dzimtās Ņūdžersijas štata pilsētas Ņuarkas pilsētas Ņūhoupas baptistu baznīcā, kur Hjūstone dziedāja, vēl būdama bērns.

Sēru ceremonijā, kas nosaukta kā „Atgriešanās mājās, piedalījās ap 1500 cilvēku un tā tika translēta tiešraidē.

Runas teica ģimenes draudzene dziedātāja Mervina Vainensa, Hjūstones partneris filmā „Miesassargs” aktieris Kevins Kostners, Opra Vinfrija un producents Klaivs Deiviss.

Dziedāja Hjūstones māsīca Diona Vorvika, krustmāte Arieta Franklina, Stīvijs Vonders, Alisija Kis, Eltons Džons.

Bērēs piedalījās dziedātājas arī bijušais vīrs Bobijs Brauns.

Vakar zārks ar dziedātājas mirstīgajām atliekām atradās bēru namā, kur no viņas atvadījas tuvinieki – dziedātājas māte Sisī Hjūstone, meita Bobija Kristīna Brauna, māsīcas - dziedātājas Diona Vorvika un Dī Dī Vorvika un citi tuvinieki.

Dziedātāja tika apglabāta Vestfīldas kapos blakus tēvam Džonam Raselam Hjūstonam.

Hjūstone dzimusi 1963.gada 9.augustā Ņūdžersijas štata Ņuarkā muzikālā ģimenē - viņas māte ir gospeļu un soula dziedātāja Sisija Hjūstone un māsīcas - dziedātājas Diona Vorvika un Dī Dī Vorvika. 11 gadu vecumā Vitnija Hjūstone sāka dziedāt gospeļus vietējā baznīcā. Vēlāk viņa kopā ar māti uzstājās naktsklubos un 14 gadu vecumā kā fona dziedātāja sāka piedalīties pazīstamu mākslinieku, tostarp Čakas Hanas un Džermena Džeksona, ierakstos. 80.gadu sākumā Hjūstone līdztekus dziedāšanai sāka arī modeles karjeru.

Saskaņā ar Ginesa rekordu grāmatu Hjūstone ir visvairāk apbalvotā dziedātāja pasaulē. Pavisam viņai piešķirtas 415 balvas, tostarp sešas "Grammy" balvas. Savas dzīves laikā viņa saņēma vairāk nekā 400 balvu, tostarp divas «Emmy» un sešas «Grammy» balvas. Pārdoti vairāk nekā 170 miljoni albumu, singlu un videoierakstu.