Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Valsts finansējumu saņem 22 latviešu filmas; visvairāk Gaujas, Kairiša un Ābeles kinolentas

© nkc.gov.lv

2.lapa

PILSĒTA PIE UPES
EUR 259 339
(100 min, scenārija autors un režisors Viesturs Kairišs, operators Gints Bērziņš, māksliniece Ieva Jurjāne, producents Guntis Trekteris, studija Ego Media)
Filma pēc Gunara Janovska romāna motīviem, stāsts par Latvijai dziļi sāpīgu un būtisku vēstures periodu - laika posmu no 20. gadsimta 30. gadu beigām līdz Otrā pasaules kara izskaņai. Daiļkrāsotājs Ansis, saukts arī par Hansu, dzīvo kādā Latvijas provinces pilsētā un mīl gan ebreju meiteni Zislu, gan latvieti Naigu. Profesijas dēļ Ansis ir spiests piedalīties visu režīmu “noformēšanā”, bet visgrūtāk ir palikt pašam, nenododot nevienu. Ar saviem it kā naivajiem lēmumiem viņš piedzīvo garīgu un eksistenciālu izaugsmi, un rīcības rezultāts ir varonīgs - neiespējamos apstākļos Ansis tomēr izdzīvo kā cilvēks.

SPĒLFILMA RAŽOŠANĀ:

KO ZINA KLUSĀ GERDA
EUR 129 011
(84 min, scenārija autors, režisors un producents Jevgeņijs Paškevičs, operators Andrejs Rudzāts, mākslinieks Jurģis Krāsons, studija Nida Filma)
Filmas darbība risinās mūsdienu Latvijā, kultūretnogrāfiskā pansijā, kur speciāli radītā 30. gadu gaisotnē atpūšas VIP klienti no dažādām valstīm. Pēkšņa vasaras tveice trīs nedēļu garumā nomāc cilvēkus līdz ārprāta robežai, bet situācijas sirreālā un groteski kaleidoskopiskā juceklība kļūst par drāmas pretmetu - komēdiju.

DOKUMENTĀLĀS FILMAS, JAUNIE PROJEKTI:

MANS DRAUGS MR. KAULIŅŠ
EUR 42 560
(90 min, scenārija autors un režisors Kaspars Roga, scenārija līdzautori Sandijs Semjonovs, Audinga Kucinskaite, operators Jānis Andrējevs, producente Undīne Buka, studija Skuba Films)
Viena latvieša neticamais dzīvesstāsts. Āfrikā, Sjerraleonē, pirms daudziem gadiem ieradās kāds eiropietis, lai “no nulles” sāktu pats savu dimantu biznesu. Tas ir latvietis Guntars Kauliņš, kurš kā neārstējams romantiķis joprojām cer atrast savu lielo dimantu, kamēr Latvijā paliek mamma, sieva, dēls, draudzenes un investori, kas zaudējuši naudu Mistera Kauliņa bankā un citos projektos. Arī Kaspars Roga, Kauliņa kādreizējais biznesa partneris, kurš vairs necer atgūt naudu, bet vienkārši brauc ciemos pie sena drauga.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā