Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Valsts finansējumu saņem 22 latviešu filmas; visvairāk Gaujas, Kairiša un Ābeles kinolentas

© nkc.gov.lv

3.lapa

TELETILTS
EUR 25 831
(70 min, scenārija autori Gints Grūbe un Rita Ruduša, režisors Ivo Briedis, operators Andrejs Verhoustinskis, montāžas režisore Linda Olte, studija Mistrus Media)
1991. gada janvārī, ko mēs pazīstam kā barikāžu laiku, Maskavā notika TV sarunu šovs, uz kuru ietekmīgais politologs Vladimirs Pozners aicināja 14-16 gadus vecus jauniešus no visām 15 padomju republikām, lai runātu par to, kas notiek tobrīd brūkošajā PSRS impērijā. 25 gadus vēlāk, kad pasaule atkal runā par “auksto karu”, daži no šiem jauniešiem - latvietis Ingus, krieviete Anna, moldāvs Serdžiu, armēnis Tigrans un azerbaidžānis Bahrams - sameklē cits citu Facebook tīklā un satiekas atkal, nu jau katrs ar savu un savas valsts pieredzi “postpadomju periodā”.

DOKUMENTĀLĀS FILMAS RAŽOŠANĀ:

BRISELE
EUR 34 150
(70 min, scenārija autore Ieva Alberte, režisores Inese Kļava, operators Dāvis Doršs, producentes Inese Boka-Grūbe un Elīna Gediņa-Ducena, studija Mistrus Media)
Uz mākslīgi radītās planētas „Brisele” ir komforts, bet vai tur ir dzīvība? Gadu gaitā cilvēku prātos Brisele no ģeogrāfiskas vietas pārvērtusies par daļu Eiropas mīta, tur sabraukuši gaišākie prāti no visām Eiropas valstīm, arī Latvijas, un veido savu mikropasauli. Uz to varēja raudzīties ar ironiju, taču pavisam nesen filmas iecerei bija lemts mainīties, jo tagad dzīve Briselē vienmēr būs salīdzināma - pirms un pēc sprādzieniem.

DOTAIS LIELUMS - MANA MĀTE
EUR 14 000
(60 min, scenārija autore un režisore Ieva Ozoliņa, operators Mārcis Slavinskis, producente Madara Melberga, studija Fa Filma)
Talantīgs matemātikas zinātņu doktors Raitis (33) gadiem ilgi nevar izveidot attiecības ar meitenēm, jo izjūt arvien ciešāku psiholoģisko atkarību no mātes. Viņš gribētu sadumpoties un izlauzties brīvībā, taču mātei vienmēr atrodas kāda sadzīves problēma, ar ko noturēt dēlu savā tuvumā. Nesen Raitis iepazinies ar omulīgo un ekstraverto matemātiķi Borisu, kurš mēģina draugu sapurināt un iedvesmot cīņai ar mātes mīlestības postošo ietekmi, un ne filmas varoņi, ne autori nezina, kā beigsies šī cīņa.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā