Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Valsts finansējumu saņem 22 latviešu filmas; visvairāk Gaujas, Kairiša un Ābeles kinolentas

© nkc.gov.lv

Noslēdzies Nacionālā Kino centra izsludinātais 2017. gada filmu ražošanas konkurss, valsts atbalstu kopumā saņem 22 filmas. Vislielākais valst atbalsts ir režisora Andra Gaujas filmai "Nekas mūs neapturēs".

Kopumā valsts atbalstu saņem 10 jauni projekti ražošanas uzsākšanai un 12 iepriekš uzsākti projekti - ražošanas turpināšanai. Atbalstīto projektu skaitā ir piecas spēlfilmas, septiņas animācijas filmas un desmit dokumentālās filmas, informē Nacionālais kino centrs.

Filmu ražošanas projektu konkursa finansējums ir EUR 1 744 214, no tā EUR 620 484 piešķirts jau uzsāktu projektu ražošanas turpināšanai un EUR 1 123 730 - jaunu projektu ražošanas uzsākšanai.

Konkursā atbalsta pilnmetrāžas spēlfilmu un visu garumu animācijas un dokumentālo filmu ražošanu vai ražošanas pabeigšanu. Konkursam tika iesniegti pavisam 37 projekti - 13 spēlfilmas, 10 animācijas filmas un 14 dokumentālās filmas.

JELGAVA ‘94
EUR 259 339
(80 min, scenārija autors Matīss Gricmanis, režisors Jānis Ābele, operators Aigars Sērmūkšs, mākslinieks Aivars Žukovskis, producente Antra Cilinska, Jura Podnieka studija)
Filma pēc Jāņa Joņeva populārā un starptautiski atzītā romāna motīviem. 1994. gads, pasaule skumst par Kurta Kobeina nāvi, Jelgavas iedzīvotāji pārbijušies no izbēgušajiem cietumniekiem, bet devītās klases skolnieks Jānis nolemj kļūt par skarbu metālistu, lai iepatiktos jaunajai klasesbiedrenei, kura nezina, ka viņš līdz šim bijis neievērojams zubrītājs…

NEKAS MŪS NEAPTURĒS
EUR 280 000
(90 min, scenārija autors un režisors Andris Gauja, operators Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks Jurģis Krāsons, producenti Andris Gauja un Ilze Krūmiņliepa, studija Riverbed)
Attiecību trilleris, kura centrā ir ekscentriskais mūzikas producents Ralfs (lomā Regnārs Vaivars). Viņš pārliecina savu sievu, meitu un mīļāko sadzīvot visām kopā, jo negrib zaudēt nevienu no viņām, taču šis eksperiments strauji pārvēršas nežēlīgā cīņā, kur katrs cīnās par savām interesēm. Beidzot Ralfs saprot, ka tā īsti mīl tikai vienu cilvēku - savu meitu.

NESMĒĶĒJIET GULTĀ
EUR 50 000
(90 min, scenārija autore Rasa Bugavičute-Pēce, režisors Andrejs Ēķis, operators Imants Zaķītis, producents Kristians Alhimionoks, studija Platforma Filma)
Mīlas četrstūris, kurā iesaistās negodīgs VID darbinieks, ārštata aktrise, aizrautīgs dejotājs un mafijas krustmāte. Tas varētu būt nopietni, ja vien nebūtu tik smieklīgi.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā