Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Plotņikova vai Kvēps 10 000 eiro vietā saņems tikai 2635 latus

© F64

Jau šosvētdien noslēgsies TV3 šovs "Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas" un tā dalībnieki varēs ļauties svinībām "Albert Hotel" telpās kaut visas nakts garumā.

Cik par piedalīšanos šajā pelnošajā TV projektā saņem šova dalībnieki? Izrādās, šoreiz dziedošajām zvaigznēm nemaksā neko, tikai sola pēc šova iedalīt kādu mazumiņu no peļņas par skatītāju balsojumiem.

Ilgas mocības, maza nauda

Šonedēļ risināsies šova «Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas» lielais fināls un notiks balsošana, kur viena balsojuma cena maksās 30 santīmu. Tātad – šova rīkotājiem gaidāma liela peļņa. Izrādās, ka atšķirībā no citiem TV šoviem «Milžu cīņu» dalībnieki par piedalīšanos šajā projektā nesaņem konkrētu summu. Pēc »VZ« rīcībā esošās informācijas, dalībnieku līgumā iekļauts punkts, ka, šovam beidzoties, viņi saņems kādu daļu no balsojuma rezultātā iegūtajiem līdzekļiem. Lielākais stimuls censties, protams, ir galvenā balva 10 000 eiro apmērā. Ņemot vērā, ka eiro vērtība ir aptuveni 70 santīmu, tātad galvenās balvas vērtība ir 7028 lati. No šīs summas vēl nākas atrēķināt 25%, tā saukto laimesta nodokli, tātad uzvarētāju pāris uz rokas saņems 5271 latu. Savā starpā sadalot laimestu, katram sanāk vien nieka 2635 lati. Protams, pastāv iespēja, ka laimesta nodokli uzvarētāju vietā sedz galvenās balvas piešķīrēji – «SmSCredit». Taču, kā »VZ« skaidroja TV3 sabiedrisko attiecību speciāliste Marta Zandersone, šova galvenās balvas laimesta nodokli segs paši uzvarētāji.

Neskati kasti pēc lieluma

Pametot šovu, dalībniekiem pasniedz liela izmēra kastes no sponsoriem – trīs kastes uz diviem cilvēkiem, katram no tirdzniecības parka «Alfa» un vienu no «SmSCredit». Lielā apjoma kārbas liek domāt, ka mierinājuma balvās varētu būt kaut kas ļoti iespaidīgs, taču izrādās... «Kastes izskats ir lielāks nekā patiesais saturs,» smejoties »VZ« atklāja dziedātājs Atis Auzāns. Proti, kastes saturā esot šallītes, krūzītes un citi neliela formāta suvenīri ar galveno atbalstītāju logotipiem.

Veronika reiz jau uzvarējusi

Kas ir šā šova finālisti? Aktrise Veronika Plotņikova dziedātājas statusā kopā ar televīzijas laika ziņu zvaigzni Māri Grigali reiz jau plūca uzvaras laurus līdzīgā šovā – LNT projektā «Divas zvaigznes». Toreiz, 2007. gadā, Plotņikovai un Grigalim finālā nācās mēroties spēkiem ar Andri Ērgli un «Zelta zivtiņas» reklāmas personāžu Mariju (Marta Selecka). Arī Marts Kristiāns Kalniņš savus spēkus jau ir izmēģinājis līdzīgā šovā «Zvaigžņu lietus 2» kopā ar basketbolisti Ditu Krūmbergu. Tiesa, abi šovu pameta jau tā vidusdaļā.

Doks spēlēs uz emocijām

Neliela šovu pieredze ir arī otrā pāra dalībniekam Jānim Kvēpam, kurš jau trīs gadus piedalījies projektā «Jāņi dzied». Divās no šīm reizēm tieši Kvēpa izpildītā dziesma saņēmusi vislielāko skatītāju balsojumu. Kaut arī līdzšinējie šova «Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas» rezultāti liek prognozēt Plotņikovas un Kalniņa uzvaru, šovu nu jau pametušie dalībnieki norāda, ka fināla balsojuma rezultāts vēl nav zināms. «Skatītāju balsojums ir visai neprognozējams. Es domāju, ka Martam ar Veroniku līdz šim ir izdevies noturēt savas līderu pozīcijas, izstrādājot labus priekšnesumus. Īstenībā viss būs atkarīgs no tā, kurš priekšnesums skatītājus emocionāli uzrunās visvairāk,» sarunā ar »VZ« prātoja pusfinālists Atis Auzāns.