Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Aktieris Mārtiņš Liepa: Ik pa laikam parādās kādas četrdesmitgadnieku vainas

© NO MĀRTIŅA LIEPAS PERSONISKĀ ARHĪVA

«Ja bērnībā galvenais ir dāvanas, kas dzimšanas dienu padara par īpašu, tad nu jau es esmu tādā vecumā, ka man jāvēl laba veselība. Pārējais viss būs,» saka Valmieras teātra aktieris Mārtiņš Liepa. 17. septembrī viņš svinēja savu 45. dzimšanas dienu.

Mārtiņš stāsta, ka nu jau padsmit gadus viņš savu dzimšanu svin klusiņām, mājās. «Man nekad nav patikusi tā ārprātīgā ņemšanās, cepšana, šmorēšana un gatavošanās svētkiem, jo tad parasti ir tā, ka jubilārs ir noskrējies, lai sagatavotos ciemiņu uzņemšanai. Bet mana dzimšanas diena ir mani svētki,» atklāj jubilārs.

Viņš atminas, ka pēdējo reizi tāda liela svinēšana bija viņa 30 gadu jubilejā, kad kopā ar kursabiedriem, arī trīsdesmitgadniekiem, apvienojušies un savas apaļās jubilejas nosvinējuši visi kopā.

Aktieris stāsta, ka šobrīd viņš strādā pie režisores Ineses Mičules, kura Valmieras teātrī iestudē Raiņa traģēdiju «Jāzeps un viņa brāļi». Viņš spēle vienu no brāļiem - Simonu. «Jaunnedēļ jau sāksim mēģināt Kurtuvē, kur arī spēlēsim izrādi, un tas nozīmē, ka darbs ieiet finiša taisnē. Pirmizrāde - 5. oktobrī.»

Līdztekus darbam Valmieras teātrī Mārtiņš piedalās arī Cēsu Mazā teātra radošajās aktivitātēs, un arī šajā sezonā aktierim plānots kāds projekts. Tikmēr viņš raujas pa aizkulisēm un, kā pats smejas, ir šī teātra tehniskais direktors. Viņš atklāj, ka arī Cēsu Mazajā teātrī ir sākusies jauna sezona un tikko sācies mēģinājumu process pie kanādiešu dramaturga Norma Fostera aizraujošās komēdijas «Garā nedēļas nogale», ko izspēlēs aktieri Ilze Liepa, Inga Alsiņa, Ivo Martinsons un Gatis Gāga.

«Kad man beigsies mēģinājumu posms pie «Jāzepa un viņa brāļiem», es arī pieslēgšos, un tad jau arī būs skaidrs, kā tīri tehniski varu palīdzēt, lai šī izrāde taptu.»

Bet dzimšanas dienā jubilāram novēliet veselību. «Jo gadi dara savu,» viņš pasmaida, sakot, ka ik pa laikam parādās kādas četrdesmitgadnieku vainas - te mugura, te locītavas iesāpas. «Jā, droši vien, ka veselību. Pārējais viss būs!» viņš nešaubās.