Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Taro kārtis: ticēt vai neticēt?

© Pixabay

Ko dara cilvēks, ja viņu māc jautājumi, kas paša spēkiem nav atrisināmi? Ir tādi, kuri vēršas pēc padoma pie astrologa, tarologa, numerologa vai zīlnieka.

Zane, 20 gadi:

«Par astroloģiju un taro kārtīm biju dzirdējusi no savas labākās draudzenes mammas. Taro kārtis viņa mēdza izmantot tikai tālab, lai uzzinātu par saviem mīļotajiem vīriešiem. Tādu bija diezgan daudz. Sākumā biju skeptiska, jo, kad draudzene stāstīja, kas viņas mammai ir kārtīs izlikta saistībā ar mīlniekiem, bija arī tādas lietas, kas nepiepildījās, taču bija fakti, kas sakrita par visiem simt procentiem.

Vidusskolā mācoties, es nevarēju saprast, ko studēt. Man bija divi varianti: vai nu ņemu pauzi uz gadu, lai strādātu un iekrātu naudu, un saprastu, kurā virzienā vēlos sevi realizēt, vai arī dodos studēt finanses, jo man padevās matemātika un bija sajūta, ka bankās vienmēr ir vajadzīgi speciālisti. Bankā strādā arī mans tētis. Konkrētas domas nebija, vecāki nespieda, un es saņēmos, lai dotos savu nākotni zīlēt ar kārtīm. Biju uztraukusies, jo darīju to pirmo reizi. Tā sieviete bija īsta zīlniece, lai gan sevi sauca par astroloģi. Pat raganīga pēc izskata - tumšas acis, tumši mati. Es nonācu telpā, kurā nebija logu, dega svecītes, kūpēja vīraks un uz galda bija kārtis. Par sevi neko viņai nestāstīju. Tad sākās pats interesantākais. Astroloģe tik precīzi izlika kārtis, ka tas mani sākumā sabiedēja. Viņa atklāja, ka mana dzīve nākotnē būs saistīta ar valodām un ceļošanu, ka no manis nekāda bankas darbiniece neiznāks, drīzāk tas esot zemapziņas spiediens tēva profesijas dēļ. Pateica, man padodas angļu valoda, ka es katru dienu skatos filmas angļu valodā. Zvēru, ka to nepieminēju, viņa pati pateica, skatoties taro kārtīs. Viņa arī izlika man kārtis par attiecībām un pateica, ka drīzumā kādu satikšu. Tajā brīdī biju viena. Tāpēc viss, ko varu pateikt: nauda, ko samaksāju, bija tā vērta.

Es mācos «tulkos», man ir lielisks puisis, dzīve iet uz augšu. Agrāk es tiešām nekad nedomāju par nākotni, jo, protams, mācījos skolā un vecāki par visu parūpējās. Taču tagad zinu, ka tad, kad man būs kaut kas, ko nevarēšu atrisināt pati, došos to risināt ar kārtīm. Man tas atviegloja izvēli, tāpēc ticu kārtīm.»

Liene, 27 gadi:

«Pastāstīšu par savu pieredzi pie astroloģes ar taro kārtīm. Toreiz laikam vīns man deva šo neprātīgo impulsu pieteikties uz konsultāciju, jo pēc dienas, jau skaidrā prātā, ar kolēģi attapāmies, ka abām ir gaidāma zīlēšana ar taro kārtīm jau pēc divām nedēļām. Abām šī bija pirmā pieredze. Varu uzreiz pateikt, ka tās ir pilnīgas muļķības. Es domāju, ka visi astrologi nav vienādi, taču mēs abas nonācām tādā kā teātra izrādē.

Kad ienācu, man prasīja pastāstīt par sevi, lai enerģija aizplūstot pareizajā virzienā. Kāda, pie velna, enerģija?! Es atvainojos par valodu, taču šis mani samulsināja, tomēr kaut ko pastāstīju. Tagad domāju, ka vajadzēja melot, lai paskatītos, kas notiks, bet kā atbildīgs cilvēks izstāstīju, cik man gadu, kur strādāju un mācos. Nākamais jautājums bija par bērnības sapņiem un skolas gaitām. Un es atkal stāstīju. Tā pagāja desmit minūtes.

Tā sieviete, šķiet, bija labi ja trīsdesmit gadu veca - manuprāt, zīlēšanai par jaunu. Viņa sāka stāstīt par manām stiprajām un vājajām pusēm. Pateica visu to, ko biju pati izstāstījusi. Tas taču absurds. Kad sāku interesēties, vai man ir gaidāms kāds ceļojums vai karjeras kāpiens, viņa pateica, ka šī brīža situācija ir stabila. Kas tas vispār bija?

Es samaksāju viņai 45 eiro un stundas laikā neuzzināju par sevi neko. Vēl jautrāk man palika tad, kad viņa pateica, kas esmu pēc horoskopa, un sāka manu personību raksturot pēc dzimšanas datuma.

Nē, mana pieredze nav tā labākā, uzskatu, ka patiesi «ieberzos» ar šo dāmīti ar sarkanām lūpām, kura domā, ka ir labākā Rīgas astroloģe. Vairāk neesmu gājusi pie astroloģēm. Laikam kādam laikam pietiks. Ceru, ka mana pieredze noderēs citiem.»

Sintija, 42 gadi:

«Labprāt dalos savā pieredzē, jo varu atklāt, ka taro kārtis strādā. Esmu bijusi pie septiņām dažādām astroloģēm, un sešas no tām, zīlējot man ar taro kārtīm, nekļūdījās. Tēmas, kuras esmu jautājusi kārtīm, ir daudzas un dažādas, sākot ar sevi, karjeras jautājumiem, tālāk attiecības ar vīru un viņa ikdienas problēmām, kā arī, protams, bērni, par kuriem arī mēdzu astroloģēm pajautāt. Kā zināms, mammām viņu bērnu pusaudžu gadi nav tie jaukākie, tas ir īsts dumpinieku laiks. Līdz šim viss ir izrādījies pareizi, jā, varbūt ir kāda laika nobīde, kāds notikums, kurš attiecināms uz mani, taču to pēkšņi piedzīvo mana māsa, tas tā var būt. Vienīgā pieredze, kas neapmierināja, bija ar kādu iesācēju, bet viņa laikus pateica, ka vēl mācās. Taču vizīti nopirku, izmantojot atlaidi, un šo pieredzi nenožēloju. Kā nekā nebija dārgi.

Lai arī sevi uzskatu par astrologu fanu, jo pie viņiem mēdzu nonākt samērā bieži, varu mudināt katru izvērtēt savu intuīciju. Īstenībā viss ir tikai pašu rokās - gan dzīves izvēles, gan visi tie jautājumi, kas sākumā maldina. Kāpēc es tomēr eju pie astrologiem? Tāpēc, ka mani tas aizrauj. Tas ir interesanti. Tu apsēdies, redzi acu priekšā kārtis, un astroloģe tās komentē. Pēc laika velc paralēles ar savu dzīvi - tas ir biedējoši, bet nežēlīgi interesanti. Man patīk. Domāju, ka tad, kad atkal nonākšu kādas izvēles priekšā, es atkal došos pie astroloģes. Tikai šoreiz pie tās, kuras profesionalitāte mani pārliecināja vislabāk, tā, lūk.»