Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kur un kā meklēt papardes ziedu?

Yana Bruk © Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Seriāla «Lielie Muļķi» otrās sezonas atklāšanas pasākuma ballītē sastapām sabiedrībā iemīļotas un zināmas personības. Tā kā pie skatītājiem humora pilnais seriāls nonāks Līgo un Jāņu laikā, aptaujājām klātesošos, kur un kā meklēt leģendām apvīto papardes ziedu. Latvju ticējumos teikts, ka tiem drosmīgajiem, kuriem izdodas to atrast, tiks dota iespēja atklāt visus noslēpumus, kā arī iegūt labklājību, laimi un mīlestību.

Sociālo tīklu zvaigznei Elīnai Pakalnei tas ir rozā ziediņš

«Kā to meklēt? Es nezinu. Man liekas, ka tas ir jādara pēc pusnakts. Jāiet kaut kādos mežos, jo papardes aug tur, un cītīgi jāmeklē ar kādu draugu vai citu cilvēku. Pirmais, kas nāk prātā par papardes ziedu, ir tāds skaists rozā ziediņš. Bet tā laikam ir vairāk mitoloģija. Es ticu, ka kādreiz to var atrast. Parasti Jāņos braucu uz laukiem. Protams, pinu vainagu vai arī man to uzpin. Ir alus, siers, dejas, ugunskurs un latviešu šlāgermūzika līdz vēlai naktij un agram rītam. Tā paiet Jāņi. Domāju, ka šogad mēs sapulcēsimies ģimenes lokā.»

«Instagram» zvaigzne «Yana Bruk» vēlas atrast Jāni

«Man ļoti gribas jautru stāstu Līgo svētkos, bet diemžēl tāds nav bijis. Es ļoti vēlos sameklēt savu Jāni, jo esmu Jana. Līgo svētkos ir vārda diena Līgām un Jāņiem, bet ne Janām. Bērnībā es domāju, ka Jana ir latviešu vārds. Domāju, ka Līgo svētkos svinēsim arī manu vārdadienu. Bet nekad tā nebija, un tas bija ļoti skumji. Es domāju, kāpēc tā? Man liekas, Jana ir ļoti latvisks vārds. Šomēnes domāju sarīkot svētkus sev arī Līgo dienā, kurā svinēsim manu vārdadienu.»

Seriāla «Viss pa jaunam» zvaigzne Evelīna Pārkere nav meklējusi papardes ziedu

«Papardes ziedu nekad neesmu meklējusi. Papardes ziedu var meklēt Botāniskajā dārzā? Godīgi sakot, es Jāņus nekad neesmu svinējusi. Šis būs mans pirmais gads, kad svinēšu Jāņus. Vienmēr braucam kopā ar vecākiem uz ārzemēm, bet vecāki aizbrauca bez manis. Un «Covid- 19» dēļ man nāksies palikt Latvijā un nosvinēt kopā ar draugiem.»

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" numurā!