Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

Bīskaps un Katoļu pamatskola pēkšņi atceļ “Papardes zieda” lekciju

© MN

Aizvadītajā trešdienā Liepājas Katoļu pamatskolā iepriekš sarunāta nodarbība tomēr liegta biedrības “Papardes zieds” pārstāvjiem, raksta portāls liepajniekiem.lv.

Skolas vadība, tai skaitā izglītības iestādes dibinātājs, kas ir Romas katoļu baznīcas Liepājas diecēze, atbraukušajiem viesiem norādījusi, ka lekcija nenotiks, lai gan vairums vecāku to bija vēlējušies, raksta liepājniekiem.lv.

Par notikušo redakciju informēja viens no vecākiem, kas iestājies par to, lai šī nodarbība notiktu, un pauž sašutumu par iznākumu.

“Tēma, fokuss, par ko lūdzām, lai tiktu runāts, bija gan par pusaudžu attīstību, gan par to, kas ar viņiem notiek, par privātumu, par robežām attiecībās vienam ar otru, kas ir pieņemami, kas nav pieņemami attiecībā pret otra ķermeni u. tml.”

Šī tikšanās ar “Papardes ziedu” bija pašu vecāku iniciēta pēc kāda incidenta klasē, par ko gan vecāks plašāk nevēlējās publiski stāstīt.

Arī klases audzinātāja esot piekritusi šai idejai, un laikus, aptuveni pusotru nedēļu pirms tam, e-klasē tikusi izsūtīta ziņa, ka tāda nodarbība notiks, un vecākiem tikusi dota iespēja pavēstīt, vai tam piekrīt vai nepiekrīt.