Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Par vairāku noziegumu pastrādāšanu Liepājā aizturēts vīrietis

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par vidēja smaguma miesas bojājumu tīšu nodarīšanu, par svešas mantas tīšu bojāšanu un par laupīšanas mēģinājumu Liepājā un nodevušas krimināllietas materiālus prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Pagājušā gada 30. novembrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirknī saņemta informācija, ka pulksten 7.45 Graudu ielā noticis laupīšanas mēģinājums - vīrietis centies izraut somiņu sievietei no rokām. Valsts policijas amatpersonas uzzināja pārkāpēja pazīmes, un viņš tika aizturēts. Valsts policijas Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas pret vīrieti uzsāka kriminālprocesu.

Strādājot kriminālprocesā, tika iegūta informācija, ka vīrietis Graudu ielā tajā laikā uzbrucis vēl vienai sievietei. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas 1. decembrī devās uz tiesu lūgt piemērot vīrietim drošības līdzekli - apcietinājumu, kas stājās spēkā.

Tāpat noskaidrots, ka pagājušā gada 29. augustā Liepājā, Pļavu ielā, aizdomās turētais iespēra ar kāju pa automašīnu, tādējādi sabojājot automašīnas sāna atpakaļskata spoguli, 20. septembrī Liepājā, Lielajā ielā, noticis sadzīves konflikts, kura laikā aizdomās turētais ar rokām pagrūda sievieti, kā rezultātā viņai tika nodarīti miesas bojājumi. Un jau iepriekš pieminētais noziedzīgais nodarījums - 30. novembrī Graudu ielā, lietojot vardarbību pret sievieti, mēģināja izraut somu no rokas.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par vidēja smaguma miesas bojājumu tīšu nodarīšanu, par svešas mantas tīšu bojāšanu un par laupīšanas mēģinājumu. Krimināllietas materiāli nodoti prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Bargākais sods par šādiem noziedzīgiem nodarījumiem ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.