Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Kā Latvijas labākā skrējēja Prokopčuka savieno karjeru ar ģimenes dzīvi?

© Ingrīda Punka

Vieglatlēte un labākā garo distanču skrējēja Latvijā – Jeļena Prokopčuka (42) ir ne tikai rekordiste sporta pasaulē, bet arī gādīga māmiņa diviem dēliem, kas dzimuši laulībā ar treneri Aleksandru Prokopčuku. Sarunā ar »Vakara Ziņām« viņa atklāj, kā izdodas apvienot sportistes karjeru ar ģimenes dzīvi un būt par paraugu daudzām apņēmīgām Latvijas dāmām.

«Tagad man ir diezgan mazs treniņu apjoms. Visu vasaru ļoti mierīgi dzīvoju un baudīju vasaru. Tagad trenējos, bet līdz maratonam vēl ir laiks. Vēl ir daudz laika, tādēļ var normāli sagatavoties un viss ir iespējams.

Man ir patīkami dzirdēt, ka esmu kādai dāmai paraugs. Dažreiz ir diezgan grūti savienot māmiņas pienākumus ar sportisko karjeru. Taču, ja labi pacenšas, tad visu iespējams savienot. Protams, bērni aizņem daudz laika. Ja ir vēlēšanās, tad var atrast laiku gan bērniem, gan uzdāvināt laiku arī sev. Kad es skrienu, tad bērnus palīdz pieskatīt vecmāmiņas - gan mana mamma, gan arī vīra Aleksandra māte. Tāpat arī Aleksandrs palīdz. Mēs esam visi kopā un cits citam palīdzam. Kad man bija divi treniņi dienā, kas aizņem daudz laika, tad arī man bija nepieciešama palīdzība.

Ar bērnu ratiņiem maratonā gan neesmu skrējusi. Jaunākajam dēlam Vladislavam 26. septembrī paliek divi gadi.

Vecākais dēls Viktors, kuram ir 8 gadi, jau mācās otrajā klasē. Viņš, protams, arī skrien. Vasarā mēs ļoti daudz laika pavadījām pludmalē, kur veicām dažādus vingrinājumus un skrējām. Mūsu nometnē vasaras beigās Viktors kopā ar citiem zēniem ar basām kājām gar jūru noskrēja desmit kilometrus 57 minūtēs. Domāju, ka tas ir ļoti labs rezultāts.

Savukārt mans nākamais mērķis skriešanā ir distance «Rimi Rīgas maratonā»,» stāsta Jeļena Prokopčuka.