Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Prokopčuka gatavojas nākamajai sezonai, cer startēt Osakas maratonā

© F64

Latvijas labākā garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka turpina trenēties un gatavoties nākamajai sezonai, taču pagaidām vēl nav skaidrības, vai pirmās sacensības būs jau janvārī vai tikai aprīlī.

Sportistes vīrs un treneris Aleksandrs Prokopčuks portālam Sportacentrs.com pastāstīja, ka pēc Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, kurās Prokopčuka ieguva 12. vietu, šogad startēt vairs nebija plānots. Novembra sākumā būtu pagājuši divarpus mēneši un dalība Ņujorkas maratonā nebūtu nekas nereāls, tomēr nolemts atpūsties un mazliet pabaudīt vasaru, lai pēc tam laikus sāktu gatavošanos nākamajai sezonai.

"Pagaidām gan vēl nezinām, vai sezonu sāksim janvārī vai aprīlī. Ir vēlme piedalīties Osakas maratonā, kas notiks 29. janvārī, taču vēl neesam vienojušies," norāda Prokopčuks.

"Ļena turpina trenēties tāpat kā līdz Rio olimpiskajām spēlēm, jo ir izvirzīts nākamais mērķis - dalība maratonā 2017. gada sākumā. Vai pastāv iespēja, ka viņa skries arī pasaules čempionātā Londonā? Viennozīmīgas atbildes pašlaik nav. Atkarībā no tā, kāds būs rezultāts, lemsim par dalību nākamajos mačos. Pagaidām mums ir nākamais mērķis, bet par aiznākamo lemsim pēc tam," skaidro treneris.

Prokopčukai, kura šoruden nosvinēja 40. dzimšanas dienu, Rio olimpiāde bija jau ceturtā viņas karjerā. Šīgada pavasarī viņa ieguva ceturto vietu Bostonas maratonā, bet pirms gada Ņujorkas maratonā viņa ierindojās astotajā vietā.