Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Pār LieniCandy gāžas skandalozu baumu gūzma

© F64

Šonedēļ saviem sekotājiem mobilajā aplikācijā «instagram.com» dziedātāja Liene Greifāne, plašāk pazīstama kā LieneCandy, beidzot pavēstīja savas dzīves lielo jaunumu: viņa ir otrā dēliņa gaidībās.

Pašlaik viņai veicas arī karjeras ziņā – viņa bauda neviltotu skatītāju uzmanību, startējot TV3 šovā «Izklausies redzēts», un varētu likties, ka dziedātājas dzīve beidzot ir pavērsusies pareizajā virzienā. Taču nu nelabvēļi sarūpējuši kompromitējošus faktus par dziedātājas privāto dzīvi, tātad – tik skaisti vis nebūs...

Kā Britnija. Visās jomās

Aizvadītajā svētdienā dziedātāja Liene Greifāne šova «Izklausies redzēts» skatītājiem atrādīja savas spējas atdarināt popmūzikas princesi Britniju Spīrsu, kas viņai sanāca ļoti labi. Pēc »VZ« rīcībā nonākušās neoficiālās informācijas, Greifāne savu atdarināmo varētu pārspēt arī skandālos un privātās dzīves līkločos: izrādās, dziedātājas aizraušanās ar apreibinošām vielām viņai pirms gada maksājusi autovadītāja tiesības. Jāatgādina, ka savulaik žurnāls «Kas Jauns» visai plaši aprakstīja dziedātājas iespējamo aizraušanos ar narkotiskajām vielām, un arī »VZ« informācijas avots deva mājienus, ka Liene palikusi bez tiesībām nevis par braukšanu dzērumā, bet narkotisko vielu iespaidā. Taču tā gluži nav. Pārbaudot šāda rakstura informāciju Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) datu bāzē, »VZ« noskaidroja, ka dziedātājai tiešām ir liegums vadīt automašīnu, pamatojoties uz kriminālsodu. Lieguma termiņš ir no 2013. gada 31. janvāra līdz nākamā gada janvāra beigām. Pēc likuma par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē (neattiecas uz alkoholu), sods būtu tiesību atņemšana uz četriem gadiem (plus arests 10–15 diennaktis), kas nozīmē, ka dziedātāja visdrīzāk ir sodīta par transportlīdzekļa vadīšanu (vai citu mācīšanu) alkohola ietekmē ar 1–1,5 promilēm asinīs.

Narkotikas, tiesvedība...

Uzreiz gan jāsaka, ka tiesību atņemšana par braukšanu reibumā būtībā ir pats nevainīgākais, kas pēdējo pāris nedēļu laikā ienācies »VZ« redakcijā par Lieni Greifāni, taču vienīgais fakts, kas ir pierādāms. Ir gan plašākas un meksikāņu seriālu cienītājiem interesantākas ziņas, kuras visas gan var minēt tikai un vienīgi zem trekna virsraksta «baumas» vai «rakstītam neticēt». Piemēram, tiek pieminēts arī dziedātājas jaunais draugs Igors Lipajs, kuram esot pamatīgas nepatikšanas ar parādiem, turklāt tiesvedība par narkotiku tirdzniecību (it kā Nīderlandē). Nekādu apstiprinājumu tam »VZ» gūt neizdevās – juridiski Lipajs ir «tīrs». Dīvaini, ka šī pāra sakarā pārāk bieži uzpeld vārds «narkotikas», taču gan jau tā tikai sakritība – par šo sērgu taču tagad runā malu malās... Iespējams gan, ka vīrietim tiešām ir bijušas finansiālas problēmas – ne velti 2011. gadā Rīgas apgabaltiesas tiesu izpildītājs izsolē pārdeva Lipajam piederošo «BMW 330». Taču tas vēl neko nenozīmē, turklāt, cita starpā, arī Lienes Greifānes (iepriekš Bronušas) vārds parādās Latvijas tiesu reģistra sistēmā – nekas īpašs, kam negadās.

Jo tālāk, jo trakāk

Nākamās baumas, kurām saprotamu iemeslu dēļ nav iespējams gūt kādu pierādījumu (vismaz ne medijiem), taču kuras tomēr izklausās relatīvi tik pārliecinošas, lai par tām vispār ieminētos, ir stāsts par to, ka dziedātājas gaidāmā bērna tēvs patiesībā esot krievu producents Brendons Stouns. Viņš oficiāli ir precējies ar skatuves mākslinieci Natāliju Lutaju, abi audzina piecus gadus vecu meitiņu. Menedžera saistības ar Greifāni ir festivāls «Jaunais vilnis», taču festivāla laikā vīrietim pie sāniem visu laiku bija manāma viņa ģimene. Pirms kāda laika tika prezentēta foto izstāde «I Love», kurā stāstu par saviem vaļaspriekiem atklāja gan Liene Greifāne, gan Brendons Stouns, taču tā arī ir abu pēdējā laika kopīgā aktivitāte. Painteresējoties par Stouna personību pie kolēģiem Krievijā, baumas par viņa sakariem ar mūsu dziedātāju šķiet neiespējamas. «Viņš būtu pirmais, kas par šādām baumām pavēstītu visai iespējamajai Krievijas presei, lai nevienam vairs nebūtu nekādu šaubu par viņa seksuālo orientāciju,» sarunā ar »VZ« atjokoja kāda ietekmīga Krievijas dzeltenās preses žurnāla korespondente. Taču – ja jau viss tik neticami, kāpēc gan baumotājiem «piesviest» dzeltenajai presei objektu (Stounu), kurš it kā nemaz neatbilst šāda «piesviežamā» statusam? Kā zināms, nav dūmu bez uguns.

Kam traucē Candy?

Tas, ka dziedātājai nelabvēļu netrūkst, nevienu nepārsteidz, taču dīvaini, kāpēc tie sarosījušies tieši šobrīd (faktu par nozaudētajām tiesībām jebkurš dzeltenais medijs kā medus maizi būtu apēdis uzreiz, turklāt vēl jau klāt nāk pikantums par šī soda atsēdēšanu restotā vidē). Pirmās aizdomas krīt uz dziedātājas miesīgo māsu Lindu Ratnieci – abas ir visai naidīgās attiecībās. Taču māsiņa nekautrētos medijiem visu darīt zināmu krietni agrāk. Tātad varbūt Lipaja bijusī draudzene?

Pati Liene Greifāne sarunā ar »VZ« runas par tiesību atņemšanu dzērumā, aizraušanos ar ballītēm un grūtniecību no cita vīrieša kategoriski noraidīja (tiesa, vienā punktā viņa jau izgāzusies...). Dziedātāja klāstīja, ka šobrīd jūtas laimīga, dzīvojot kopā ar dēlu, mīļoto vīrieti un suni, nelabvēļu runas viņai ir nebūtiskas un tās viņa saista ar savu dalību TV3 šovā «Izklausies redzēts». Tiesa, pēc ilgākas tincināšanas dziedātāja izteica varbūtību, ka viņas nelabvēlis ir kāda viņas šī brīža drauga [Igora Lipaja] bijusī. «Varbūt kādai mana mīļotā cilvēka bijušajai kaut kas nepatīk. Es nezinu, varbūt ieraudzīja mani televīzijā un nolēma kaut kā ieriebt. Es nevaru ielīst otra cilvēka prātā un izdomāt, kāpēc kāds par mani sūta kompromatus,» pauda Greifāne. Starp citu, pirms pāris nedēļām daudz vairāk par »VZ» jautājumiem viņu esot šokējuši cita pašmāju dzeltenās preses žurnālista jautājumi. «Tas ir tikpat absurdi, kā jautāt man, vai mana māsa gaida bērnu no tā paša vīrieša, no kura es!? Es pieļauju domu, ka ir daudz cilvēku, kuriem es nepatīku. Un šobrīd baumas par mani sāk izplatīt, jo esmu redzama televīzijas šovā. Īstenībā man neliek mieru kāda slima meitene, kas uzdodas par mani. Viņa sociālajos tīklos raksta, ka es vispār patiesībā esmu vīrietis, 2008. gadā Vācijā veicu dzimuma maiņas operāciju. Man gribētos jautāt, kā tad es tiku pie sava bērna? Es esmu samierinājusies, ka, tiklīdz sāku kaut ko aktīvi darīt radošajā jomā, uzrodas cilvēki, kas mani gatavi nomelnot. Mani tas nesatrauc un neinteresē, jo savā dzīvē esmu laimīga. Tikai cilvēks, kurš nav apmierināts ar sevi un savu dzīvi, laiku tērēs, lai sūtītu uz redakciju kaut kādus kompromatus par otru cilvēku,» »VZ» teica dziedātāja.

Vai, vai...

Šim dziedātājas teiktajam varētu arī piekrist, tikai drusku neglīti izskatās viena lieta – vairākkārt pārjautājot par burziņiem un tiesību atņemšanu par sēšanos pie stūres reibumā, dziedātāja šādas ziņas kategoriski noraidīja. «Es alkoholu vispār jau ilgi nelietoju. Turklāt neesmu bijusi nevienā burziņā jau vismaz gadu. Es nezinu, varbūt kādam policistam, kuram es nepatīku, gribas uzpūst burbuli un par mani patenkot. Man vienalga, ja cilvēki grib, lai tenko, es dzīvoju savu dzīvi un esmu laimīga,» teica Greifāne.