Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Dziedātāju LieneiCandy pilnībā kailu drīkstot redzēt tikai mīļotais vīrietis

© F64 Photo Agency

Pagājušajā nedēļā tirdzniecības centrā «Spice» uz dažām dienām bija iespējams vērot pazīstamā fotogrāfa Sergeja Kondrašina izstādi, kurā apskatāmas fotogrāfijas no viņa jaunā erotiskā kalendāra. Nu šie darbi jau devušies uz Spāniju, mākslinieka jauno dzīves un darba vietu – Tenerifi.

Fotogrāfs Sergejs Kondrašins plašāku atpazīstamību guva pirms deviņiem gadiem, kad laida klajā pirmo turpmāk jau ikgadējo kalendāru ar Baltijas slavenībām modeļu lomās. Šo gadu laikā Kondrašins skaistākās Baltijas valstu sievietes iemūžinājis dažādos gleznainos pasaules nostūros un viņa erotiskie kalendāri iemantojuši lielu popularitāti. Taču šoreiz jau šķita, ka jaunajam kalendāram nav lemts ieraudzīt dienasgaismu. Iemesls – tieši pirms gada fotogrāfs nomainīja bezgalīgo Latvijas rudeni pret dzīvi mūžīgajā pavasarī – spāņu salā Tenerifē, kur par galveno prioritāti kļuva televīzijas šova veidošana. Taču septembrī latvju masu mediju pārstāvji un arī pirmais Kondrašina kalendāra sponsors sāka interesēties, ko šogad viņš fotografē un kad būs gatavs ikgadējais kalendārs. Dzirdot šaubas par šī kalendāra lietderību, kā arī ņemot vērā Kondrašina nosacīto atrautību no Latvijas kultūras dzīves, ieinteresētie cilvēki tomēr uzstāja, ka projekts ir jāturpina. «Šogad nemaz nebija plānots izdot [kalendāru], tas sanāca pavisam nejauši,» taisnojās fotogrāfs.

Fotogrāfijas savam devītajam kalendāram Kondrašins uzņēma jaunajā dzīvesvietā – Tenerifē. Jaunajā kalendārā fotografējušās desmit modeles – lielākoties Tenerifes iedzīvotājas, no kurām slavenākā ir aktrise Pilara Maijo, kura piedalījusies filmā «Ātrs un bez žēlastības 6». Ir pārstāvētas arī salā dzīvojušās latviešu izcelsmes skaistules – fitnesa trenere Laura Ozola, nekustamā īpašuma speciāliste Marija Sīmane, daivinga instruktore Kristīne Jermuša un sabiedrisko attiecību speciāliste Gaļina Iļjina. Savukārt divas kalendāra modeles – dziedātāju LieniCandy (Liene Greifane) un rotaslietu dizaineri, arī realitātes šova «Kondrashin.TV» dalībnieci Kseniju Jonsenu uz fotosesiju Kondrašins uzaicināja atbraukt no Latvijas. «Šī kalendāra tirāža ir 500 eksemplāri, no kuriem Latvijā tiks izdāļāti kādi 200 – lielākoties draugiem –, bet atlikušie 300 dosies atpakaļ uz Tenerifi,» informēja Kondrašins.

Uz kalendāra prezentāciju tirdzniecības centrā «Spice» ieradās arī LieneCandy, kas gan uzvedās diezgan dīvaini – kolēģēm no dzeltenajiem medijiem saruna tika atteikta, jo turpmāk dziedātāja intervijas nesniegšot, atbildēšot tikai rakstiski. No vienas puses – loģiski, maz kādas glupības var ātrumā sarunāt. No otras puses – sociālo tīklu lietotāji gluži labi zina, ka LieneCandy ar rakstīšanas mākslu ir, maigi izsakoties, «uz jūs», līdz ar to nav skaidrs, vai tiešām viņa cer veiksmīgāk izteikties rakstiski. Laikam gan trešais variants – rakstīt atbildes dziedātājai palīdzēs kāda draudzene. Ne velti arī pēc kalendāra prezentācijas jau nākamajā dienā medijiem tika piesūtīts izsmeļošs LienesCandy prātojums par fotografēšanos šāda veida kalendāros. «Bogdana [Kondrašina] mani uzrunāja un izstāstīja par domu fotografēt kalendāru. Mana atbilde nebija uzreiz jā, jo man par to vajadzēja padomāt. Manuprāt, erotiskie kalendāri un fotografēšanās tajos ir lēmums, kuru vismaz man bija kārtīgi jāapsver,» teikts LienesCandy uzticamības personu sagatavotajā tekstā. «Esmu kautrīga un, manuprāt, atkailināšanās ir ļoti intīma lieta. Es uzskatu, ka pilnībā kailu mani drīkst redzēt tikai mīļotais vīrietis. Šis bija galvenais uzsvars, kuru vajadzēja ņemt vērā. Fotografēšanās notika vairākas dienas – katru dienu vairākas stundas. Kamēr darbojies, laiks paskrien ātri. Galvenā izvēlētā bilde tapa melnajā pludmalē, kur bija diezgan pavēss. Mans uzdevums bija kārtīgi izvārtīties melnajās smiltīs, lai viss augums būtu smiltīm klāts. Šādi jutos nedaudz ērtāk, jo nelikās, ka esmu kaila. Ļoti mulsināja filmētājs, kurš mani filmēja no visām pusēm, kamēr es fotografējos. Gribu teikt lielu paldies Kondrašinu ģimenei par to, ka mani tik sirsnīgi uzņēma. Esam palikuši par draugiem. Šī bija lieliska pieredze.»