Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Mogo" pret "Kurbadu": Kurš izcīnīs zeltu?

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Lai noskaidrotu spēcīgāko komandu valstī, virslīgas čempionātā jau otro pavasari pēc kārtas būs nepieciešama septītā spēle. Tas kļuva zināms pirmdienas vakarā, kad Kurbads uzvarēja trešo spēli pēc kārtas un finālsērijā pret Mogo panāca 3:3. Savukārt Latvijas izlases kandidātu loku papildinājuši septiņi jauni spēlētāji.

Ja pēc pirmajām trim spēlēm kāds teiktu, ka šogad finālsērijā būs septiņas spēles, nez vai teicēju kāds saprastu. Pirmajos trīs mačos nebija ne mazāko pazīmju, ka Kurbads šajā sērijā ir spējīgs uzvarēt kaut vienā mačā. Acīmredzot lūzums sērijā notika ceturtajā mačā, par kuru daudz tika mēļots kā par sarunātu spēli. Teorijā viss izklausījās diezgan ticami. Mogo jau bija iekrājis solīdu handikapu, ceturtā spēle bija pretinieku laukumā, un kāpēc laistīties ar šampanieti kaut kur svešās ģērbtuvēs, ja nākamais mačs ir savās mājās...

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Apmēram šāds varēja būt apkārtējais noskaņojums vienas komandas nometnē. Savu eļļu ugunij pielēja arī sarunāto spēļu pētnieki, kuri jau pirmajā trešdaļā piefiksēja neloģiskas likmju svārstības, kaut tobrīd rezultāts bija 0:0... Tā visa ir teorija, kuru ir jāpierāda, bet grūti to izdarīt. Vēl viena baltiem diegiem šūta teorija, kāpēc fināls tiek izspēlēts pēc pilnas programmas, ir tiesnešu ieinteresētība aizvadīt pēc iespējas vairāk spēļu.

VIDEO: "Sporta studija"; "Kurbads" panāk izlīdzinājumu sērijā.

Pēc šāda scenārija esot aizvadītas abas pusfinālsērijas, kurās bija nepieciešamas visas piecas spēles. Aizvadot pēc iespējas vairāk spēļu, tā ir iespēja nopelnīt liekus eiro... Katrā ziņā šodien, kad tiks aizvadīta septītā spēle, nav ne mazāko pazīmju par kādas komandas priekšrocībām. Ir skaidrs, ka Kurbads uzvarējis trīs mačus pēc kārtas un teorētiski psiholoģiskais pārsvars ir viņu pusē, bet Mogo pretī var nolikt sava pretinieka daudzās neveiksmes tieši izšķirošajos mačos. Kurš trumpis būs spēcīgāks, raudzīsim jau šovakar.

Tikmēr savu ikdienas rutīnas darbu un iepazīšanos ar Latvijas hokeja saimniecību turpina izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs. Pēc diviem zaudējumiem Krievijas olimpiskajai izlasei kandidātu pulks ir nevis sarucis, bet gan papildinājies vēl ar septiņiem uz pasaules čempionātu aizbraukt gribošajiem. Zem Hārtlija lupas kopš pirmdienas ir nokļuvuši aizsargi Edmunds Augstkalns, Edgars Siksna un Maksims Širokovs, kā arī uzbrucēji Roberts Bukarts, Kirils Tambijevs, Oskars Batņa un Koba Jass. Pēdējā iesaistīšanās izlases darbā būs saraustīta, un tas viss Latvijas čempionāta kontekstā. Proti, ceturtajā spēlē Jass nopelnīja kārtējo lielo noraidījumu, kas automātiski pārvērtās divu spēļu diskvalifikācijā. Šīs divas spēles bija piektā un sestā, bet šodien ir jau septītā un Koba tajā var piedalīties. Kurbads par to tikai priecāsies, un jācer, ka priekšroka tiks dota cīņai par Latvijas zeltu, nevis šaubīgām izredzēm palikt izlasē kaut līdz pēdējai pārbaudes spēlei.