Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Vai "Kurbads" panāks septīto spēli?

© F64

Šodien ar maču Vidzemes ledus hallē plkst. 19:30 atsāksies Latvijas hokeja virslīgas fināls, kurā "Kurbads" sava laukumā uzņems "Mogo". Pašlaik rezultāts sērijā ir 3:2 Rīgas komandas labā un uzvaras gadījumā "Mogo" izcīnīs Latvijas zeltu, bet ja uzvar "Kurbads", tad sērijā tiks aizvadīta arī septītā cīņa.

Situācija, kad "Kurbads" sērijā atrodas iedzinējos ar 2:3, nav sveša Ogres vienībai. Savos trijos Latvijas čempionāta finālos komanda vienmēr prata aizspēlēties līdz sestajam mačam, kuru statistika gan nav iespaidīga - divi zaudējumi un viena uzvara. Tomēr pavisam svaigas ir atmiņas par pagājušās sezonas sēriju pret "Liepāju", ko izdevās izvilkt no 1:3, tomēr piedzīvojot zaudējumu izšķirošajā septītajā spēlē. Šī gada finālā trīs zaudējumiem sekoja divas uzvaras, un komandai atlicis viens solis, lai sērijā būtu neizšķirts.

Pēc piektās spēles ogrēniešu galvenais treneris Pēteris Ostošovs atzīmēja, ka pēdējās divās cīņās komandai izdevās gūt 11 vārtus un tieši tā ir galvenā panākuma atslēga. "Neeksistē kāda recepte, kas 100% nostrādās. Jātic savos spēkos - tas ir galvenais" - uzsvēra treneris, piebilstot, ka spēles laikā jāizvirzās vadībā ar divu vārtu pārsvaru, un tad uzvara būs rokā, kā tas notika divas uzvarētās spēlēs.

"Mogo" galvenais treneris Oļegs Sorokins pēc otrā zaudējuma atzina, ka viņš nevienā brīdī nav teicis, ka sērija ir uzvarēta, pat pēc trīs panākumiem, tomēr pieļaujot domu, ka daži no spēlētājiem varētu nepareizi uztvert situāciju, kad no čempionu kausa komandu šķir viena uzvara.

Šobrīd psiholoģiskais pārsvars ir "Kurbadam", turklāt, sestā spēle tiks aizvadīta ogrēniešu mājas arēnā, kur pēc Ostošova atziņas viss ir ērts un pierasts. Ieejas maksa uz spēli Vidzemes ledus hallē ir divi eiro un biļeti jau šobrīd ir iespējams iegādāties bezrindas.lv vietnē, bet tie, kuri netiks uz spēli klātienē, varēs sekot mača notikumiem LTV7 translācijā, kas sāksies plkst. 19:30.