Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Vai "Mogo" izcīnīs zeltu savu līdzjutēju klātbūtnē?

© F64

Šodien Rīgā turpināsies Latvijas hokeja virslīgas fināls, kurā cīnās "Mogo" un "Kurbads". Sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 3:1 vadībā atrodas Rīgas komanda, un šis būs viņu otrais mēģinājums trīs dienu laikā pielikt punktu finālam, turklāt, tā ir iespēja izcīnīt trofeju savu līdzjutēju klātbūtnē. Mača sākums plkst. 19:40, bet tiešraide LTV7 kanālā no "Mogo" ledus halles sāksies desmit minūtes pirms spēles.

Sērijās pirmajās cīņās viss noritēja gluži vienkārši - "Mogo" guva trīs vārtus un uzvarēja. Viss sagriezās kājām gaisā ceturtajā spēle, kad otrajā periodā pie rezultāta 1:1 Oļega Sorokina vadītā komanda neizmantoja piecu minūšu vairākumu, turklāt, divas no piecām minūtēm "Mogo" spēlēja piecatā pret trijiem. Pēc izturētā mazākuma "Kurbads" uzreiz guva vārtus, bet trešdaļas turpinājumā vēl trīs ripas ielidoja Henrija Anča un Renāra Kazanova vārtos.

Cīņa noslēdzās ar "Kurbada" uzvaru 7:4, bet uzreiz pēc tās daži Sportacentrs.com lasītāji ierunājās par t.s. "aizdomīgo" jeb ar likmēm saistīto spēli. Mača gaitā pie rezultāta 0:0 vienā no totalizatoriem koeficients uz "Kurbada" kļuva 1,18, kas ir pārāk mazs cipars priekš komandas, kas zaudēja iepriekšējās trijās spēlēs, bet dažas firmas vienkārši izņēma maču no piedāvājamo saraksta.

Tēmu turpināja viens no finālsērijas komentētājiem LTV7 kanālā Andris Auziņš, kurš vakar paziņoja sava Twitter kontā lasītājiem, ka LHF saņem datus par ceturtās spēle likmju datus, un ka šīs gadījums tiks izmeklēts. Savu vārdu pateica arī Oļegs Sorokins, kategoriski noliedzot aizdomas, ka arī atzīmējot, ka sērijā tiekas divas līdzvērtīgas vienības, bet viņa komandai vienkārši nepaveicās.Arī Aigars Kalvītis noliedza aizdomas bet pieminēja, ka situācija tiks izmeklēta. Visticamāk plašāki komentāri sekos tikai pēc sezonas noslēguma.

Lai vai kā, bet šodien komandām paredzēta jau piektā spēle astoņu dienu laikā, kas ir saspringts grafiks priekš pusprofesionālā čempionāta, līdz ar ko arvien biežāk varētu parādīties ar nogurumu saistītās kļūdas. Mačs notiks "Mogo" ledus hallē, kas atrodas Brīvības gatvē 335. Ieeja uz spēli ir bezmaksas, bet tie, kas netiks un cīņu klātienē, varēs sekot notikumiem LTV7 translācijā, kas sāksies desmit minūtes pirms spēles - plkst. 19:30.