Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Mogo atspēlējas un iegūst kausu, "Kurbads" atkal otrie

© F64

Otro gadu pēc kārtas “Arēna Rīga” uzņēma Latvijas kausa finālu, kurā tikās “Mogo” un “Kurbads”. Iepriekšējā gadā saspringtā cīņā kausu izcīnīja “Mogo”, un arī šoreiz momentiem bagātā spēlē uzvarēja “Mogo”, kas pieveica pretiniekus ar 3:2.

Pirmais bīstams uzbrukums pirmajā periodā piederēja “Mogo” - Jānis Ozoliņš izskrēja viens pret Mārtiņu Raitumu, vārtus neguva, bet nopelnīja vairākumu. Spēle pieci pret četriem pagāja bez momentiem, un gandrīz visu trešdaļu spēle notika pie “Mogo” vārtiem. “Kurbada” ofensīvu uzsāka Bruno Zabis, kurš mēģināja iestumt ripu no aizvārtes, labas iespēja gūt vārtus bija arī Štālam, Libspergam un Upītim, tomēr tas netika izmantotas. Pa vidu viens uzbrukums padevās arī “Mogo”, tomēr “Kurbads” turpināja uzbrukt. Zolmanis, un vēlāk Macijevskis trāpīja pa vārtu stabu, bet divarpus minūtēs pirms perioda beigām “Kurbads” atklāja rezultātu - Elviss Želubovskis pazaudēja ripu uz zilās līnijas, to paķera Sandis Zolmanis, atdeva piespēli Jānim Straupem, kurš pārspēja Henriju Anču - 1:0.

Otro trešdaļu “Kurbads” uzsāka mazākumā, ko spēles nominālie mājinieki izturēja. Pamazām spēlē sāka iejusties arī “Mogo” hokejisti, kuriem arvien biežāk padevās apzināti uzbrukumi. Perioda otrajā minūtē divi kredītnieku spēlētāji izskrēja pret Raitumu, Želubovskis meta, bet vārtsargs ripu noķēra. Turpinājumā “Mogo” uzbruka arvien bīstamāk, bet otros vārtus spēlē varēja gūt “Kurbads” - Ančs aizskrēja laukuma stūrī un atdeva ripu savas komandas spēlētājam, kurš to pazaudēja. Sekoja metiens tukšo vārtu virzienā, bet vārtsargs paspēja atgriezties vārtos. Perioda sešpadsmitajā minūtē Rūdolfs Prūsis pārtvēra ripu viduszonā, atdeva piespēli Rustemam Begovam, kurš izgājienā viens pret vienu pārspēja Raitumu - 1:1. Pēc zaudētiem vārtiem “Kurbada” hokejisti apjuka, jo arī vairākumā nespēja izveidot momentus pie “Mogo” vārtiem, vēl jo vairāk, sekoja vairāki bīstami metieni Raituma vārtu virzienā, tomēr otrā trešdaļa noslēdzās neizšķirti.

“Kurbads” atgriezās spēlē trešajā periodā. Trešdaļas sākumā Zolmanis iegāja zona, apspēlēja aizsargu un meta pa vārtiem - labi nospēlēja Ančs. Nedaudz vēlāk sekoja ilgstošs uzbrukums ar vairākiem metieniem, tomēr vārti netika gūti. Vēl pēc brīža Upītis pietuvojās vārtsargam un meta, bet arī šoreiz rezultāts nemainījās. Pavisam nedaudz palika līdz brīdim, kad Ančs tomēr tika pārspēts otro reizi - Renārs Valters meta no zilās līnijas garām vārtiem, tomēr ripa trapīja “Mogo” spēlētājam, atsitās pret vārsarga kājsargu un piezemējās vārtos - 2:1. Uzbrukuma spēle abu komandu izpildījumā turpinājās, bet divas minūtēs pirms pamatlaika beigām “Mogo” noņēma vārtsargu un uzsāka presingu. Burzmā vārtu priekšā pie rezultatīvā metiena tika Prūsis, kurš 87 sekundes pirms finālsvilpes izlīdzināja rezultātu - 2:2.

Papildlaiks ilga nepilnas trīs minūtes. Želubovskis devās vārtu pie labā vārtu staba, atdeva piespēli Ronaldam Cinkam, kurš netraucēti trapīja tukšos vārtos un atnes uzvaru “Mogo” komandai. Iegūtais kauss kļuva par trešo trofeju “Mogo” īsajā vēsturē - 2014./2015. sezonā komanda kļuva par Latvijas čempioniem, bet pagājušogad izcīnīja Latvijas kausu. “Kurbads” joprojām paliek bez trofējām, trīs reizes pēc kārtas paliekot otrajā vietā Latvijas čempionātā, ka arī zaudējot iepriekšējā gada kausa finālā.