Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Sports

Sevastova Maskavas turnīru iesāk ar smagu uzvaru

© scanpix

Anastasija Sevastova jaunizveidotajā International sērijas turnīrā Moscow River Cup pirmajā kārtā tikās ar francūzieti Paulīni Permantjē un izcīnīja uzvaru ar 6-2, 3-6 un 6-4.

Maskavas turnīrs no lielākās daļas International turnīru atšķiras ar daudz lielāku prēmiju fondu. Titula iegūšana standarta International turnīros dod 43 000 dolāru prēmiju, kas ir mazāk, nekā tenisistes saņem par zaudējumu Grand Slam 1. kārtā, bet Maskavas čempione tiks pie 163 000 dolāru vērta čeka.

Salīdzinot ar pagājušajā nedēļā notikušo Bukarestes turnīru, kur uzvarēja Sevastova, Maskavā ir arī daudz spēcīgāks sastāvs. Rumānijā nebija nevienas Top 20 spēlētājas (ar pirmo numuru izsētajai Sevastovai turnīra laikā 22. vieta), bet Maskavā ir trīs - bez Sevastovas arī Jūlija Gērgesa (#10) un Darja Kasatkina (#13). Lai arī Sevastova nule kā uzvarēja turnīrā Bukarestē, viņa tomēr nav Maskavas turnīra galvenā favorīte. Tiesa, par tādu uzskatītajai krievietei Kasatkinai savs favorītes statuss vēl ir jāapliecina laukumā.

Ņemot vērā to, ka Anastasija pirmās kārtas maču aizvadīja tikai šodien (lai iegūtu papildus brīvdienas pēc Bukarestes turnīra), Sevastovai šonedēļ var nākties veikt pamatīgu tenisa maratonu. Ja Anastasijai izdosies aizspēlēties līdz pat finālam, tad piecu dienu laikā būs jāaizvada pieci mači.

Pirmais sets. Tas tiek aizvadīts ļoti pārliecinoši. Jau savā pirmajā serves geimā Anastasijai pretiniecei neļauj gūt kaut punktu. Toties francūzietes serves geimā jau ir cīņa. Sevastova līdz breikbumbai netiek, taču tik un tā Permantjē savu geimu uzvar krietni smagākā cīņā. Tas arī parādās seta turpinājumā, kad Sevastovai sava serve lielas problēmas nesagādā, taču Permantjē tās ir kā zobu sāpes. Lūzums pirmajā setā notiek sestajā geimā. Tobrīd abas tenisistes ir vinnējušas savus serves geimus un tikai sestajā ir pirmā breikbumba un to uzreiz punktā pārvērš Sevsatova panākot 4-2. Vēl pārliecinošāks ir astotais geims (servē Permantjē) - Sevastova to uzvara nezaudējot ne punktu un sets pabeigts 33 minūšu laikā (6-2). Anastasijas pirmās serves kvalitāte šajā setā izsaka visu - 85%, kamēr francūzietei tikai 61%.

Otrais sets. Ar pirmajām problēmām Sevastova saskārās ceturtajā geimā, kad pašai servējot atrī vien nācās nonākt zaudētājos ar 15-40. Pirmo breikbumbu Permantjē neizmantoja, arī otro nē, taču trešā gan un 1-2. Tiesa, jau nākamajā geimā zaudētais tika atgūts ar pārliecinošāku atpakaļbreiku, ar pirmo breikbumbu un 2-2. Smags bija piektais geims (Sevastovas serve). Tā ilgums aptuveni desmit minūtes un Anastasijai visu laiku bija jāatspēlējas. Vispirms viena breikbumba, tad otra, tad pietrūka viena sekmīga uzbrukuma, lai pabeigtu šo geimu ar uzvaru, tad vēl viena breikbumba francūzietei un punkts. Vēl viena zaudēta sava serve un 2-3. Atspēlēties vairs neizdevās un sets zaudēts ar 3-6. Jāspēlē trešais sets.

3. sets. Izšķirošo setu neizdevās iesākt ar 3-0 un diviem breikiem, kaut šāda iespēja bija. Trešajā geimā Anastasijai bija divas breikbumbas, diemžēl neviena no tām netika pārvērsta taustāmajā 3-0, taču arī 2-1 ar breiku nav slikts sākums. Kas netika izdarīts trešajā geimā, tas tika paveikts piektajā - vēl viens breiks un 4-1. Uzvara jau izcīnīta? Nebūt nē. Trīs pēc kārtas zaudēti geimi un viss var sākties no jauna (4-4). Par laimi jau nākamajā geimā vēl viens breiks (5-4) un uzreiz pašai Sevastovai ir jāservē par uzvaru mačā.