Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Sports

Sevastovai šodien divas spēles Zviedrijā

© Bucharest Open

Anastasija Sevastova (WTA 49.) šodien aizvadīs 2. kārtas maču Bostādes "International" sērijas turnīrā, tiekoties ar ranga 37. vietā esošo Vācijas tenisisti Anniku Beku. Mača sākums plkst. 12:00.

Sevastova uzvarējusi piecos no pēdējiem sešiem mačiem. Četras no šīm piecām uzvarām gūtas, spējot ar savu aizsardzības un pretuzbrukumu tenisu apspēlēt agresīvas tenisistes, kurām trūcis pacietības un ļoti klibojusi precizitāte.

Pagājušajā nedēļā Bukarestē Sevastovai, neskatoties uz dominēšanu, zaudēja divas rumānietes Elena Gabriela Ruse un Patričija Marija Ciga, kā arī vāciete Laura Zīgemunda, savukārt šonedēļ Bostādē "pašiznīcināšanās" sanāca igaunietei Anetei Kontaveitai. Sevastova trīs no pieciem breikiem ieguva geimos, kuros Kontaveitai bija četras kļūdas.

Lai uzvarētu šodien, Sevastovai būs jādarbojas aktīvāk, jo tik viegli, kā aizvakar pret Kontaveitu nebūs. Mačā pret Igaunijas pirmo raketi pietika ar dažiem "dropšotiem", uz kuriem Kontaveita reaģēja reti, un pārsvarā vienkāršu bumbiņas turēšanu spēlē bez īpašiem saasinājumiem. Kontaveita palīdzēja ļoti daudz, un, nespējusi ar pirmo vai otro sitienu pielikt punktu izspēlei, ļoti bieži kļūdījās.

Beka spēlē pavisam citādāku tenisu. Vācijas tenisistei uzbrukuma arsenāls tieši spēka ziņā ir ierobežots, toties aizsardzība ir ļoti labā līmenī. Viņa teicami spēlē uz gala līnijas, izmantojot vienu no saviem trumpjiem, kas ir ātrums. Beka nesit tik jaudīgi kā, piemēram, Kontaveita, tāpēc Sevastovai būs vairāk iespēju diktēt spēli. Cits jautājums - vai viņai pietiks uzbrukuma opciju, lai varētu pastāvīgi apspēlēt Beku.

Sevastova ar Beku pirmoreiz tikās pirms četriem gadiem, kad viņai 2012. gada jūlijā ar 3:6, 1:6 smagi zaudēja Fersmoldes ITF 50 000 sacensību finālā. Arī toreiz abas spēkojās uz māla seguma. Bekai, kura ir četrus gadus jaunāka, tobrīd bija tikai 18 gadi. Viņa pirms mēneša triumfēja "French Open" junioru turnīrā.

Profesionālās karjeras laikā viņai ir divi tituli no četriem fināliem, 2014. gadā uzvarot Luksemburgā, kur uz "hard" seguma telpās finālā pieveikta čehiete Barbora Stricova, un 2015. gadā uz tāda paša seguma uzvarot Kvebekā, kur titula mačā apspēlēta Aļona Ostapenko. Šobrīd rangā ieņemtā 37. vieta ir Bekas rekords, to iegūstot pirmdien.

Bekai šogad ir 18-16 bilance. Labākie rezultāti - 4. kārta "Australian Open", 3. kārta gan "French Open", gan Vimbldonā, kā arī pusfināls Nirnbergā. Tāpat kā Sevastovas šīs nedēļas pirmā pretiniece Kontaveita, arī Beka pagājušajā nedēļā spēlēja Gštādē, kur zaudēja 16 gadus vecajai šveicietei Rebekai Masarovai, tam notiekot ceturtdaļfinālā. Šonedēļ pirmajā mačā ar 7:5, 7:5 uzvēta Sorana Kirsteja. Annika 2. setā uzvarēja no 2:5.

Sevastovai šodien divas spēles. Vispirms plkst. 12:00 galvenajā kortā vienspēle pret Beku, bet vēlāk otrajā kortā kopā ar zviedrieti Kornēliju Listeri (abām "wild card") beidzot jāsāk dubultspēļu turnīrs, kur 1. kārtā pretī stāsies Rumānijas un Polijas duets Andrea Mitu/Alicja Rosolska.