Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Sports

Amerikas derbijs: vai Kanāda atstās ASV aiz pusfināla borta?

© SCANPIX

Amerikas pasaules daļas valstu Kanādas un ASV izlases šonakt 3:00 satiksies hokeja laukumā, iespējams, izšķirošajā Pasaules kausa A apakšgrupas mačā. Savukārt 22:00 B grupā spēkosies Eiropas ziemeļu izlases Zviedrija un Somija.

Pēc Eiropas izlases vakardienas uzvaras A grupā izveidojās situācija, kas teorētiski jau šonakt var ļaut Kanādai izbeigt intrigu par pusfinālā iekļuvušajām izlasēm. Ja Kanāda kaut vai papildlaikā vai bullīšos pieveiksAmerikas Savienoto Valstu izlasi, viss būs skaidrs - Kanāda un Eiropas izlase pusfinālā, Čehija un ASV ārpus borta, bet pēdējā kārta vairs noskaidros tikai vietu sadalījumu. Ja ASV uzvarēs, tā vēl saglabās iespējas, turklāt minimālas izredzes uz pusfinālu vēl saglabās arī čehi.

ASV izlase pati vien vainīga pie šīs nakts mača augstās likmes, jo PK atklāšanas mačā parādīja blāvu sniegumu un ar 0:3 zaudēja no astoņu Eiropas valstu hokejistu sastādītajai izlasei. ASV spēlēja bez īpašas iedvesmas un neatstāja sagatavotas izlases iespaidu, lai gan, kvantitatīvi rēķinot, tik un tā uzbruka divreiz vairāk nekā eiropieši (metienu attiecība 35:17).

Par spēlētāju izvēli pirmajā mačā kritikas netrūka ASV trenera Džona Tortorelas virzienā, un viss liecina, ka gaidāmas izmaiņas ASV rindās. Mačam pret Kanādu gatavojās iepriekš malā atstātais uzbrucējs Kails Palmjēri un aizsargs Dastins Baflins, taču vārtos vietu, visticamāk, saglabās Džonatans Kviks. Tortorelam gan ir iespēja sūtīt laukumā „Lightning” vārtsargu Benu Bišopu, arī vienu no NHL labākajiem pēdējās sezonās.

„Spēlēt Toronto pilsētā, spēlēt pret mājinieci Kanādu, un vēl ņemot vērā mūsu situāciju - tas viss radīs lielisku atmosfēru mūsu izlasē,” izteicās Tortorela. „Ja nevarēsim noskaņoties šādai spēlei un tik kritiskai situācijai, tad skaidrs, ka ar mums kaut kas nav kārtībā.”

Turpinājumu lasi nākamajā lapā