Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Kanāda grupas līderu cīņā sakauj Eiropu

© SCANPIX

Pasaules kausa izcīņā hokeja A grupas cīņā par pirmo vietu turnīra galvenā favorīte Kanāda ar 4:1 apspēlēja Eiropas izlasi, kura arī turpinās cīņu izslēgšanas turnīrā, aiz borta atstājot ASV un Čehijas valstsvienības, kurām vēl jāaizvada savstarpēja spēle.

Kanāda, kas uzskatāma par galveno favorīti šajā turnīrā, līdz šim A grupā bija spēlējusi ļoti pārliecinoši. Grupas pirmajā spēlē ar 6:0 sagrauta Čehija, bet turpinājumā ar 4:2 apspēlēta arī ASV. Eiropas izlase turnīru atklāja ar nedaudz negaidītu 3:0 uzvaru pret amerikāņiem, bet otrajā spēlē papildlaikā pieveica arī Čehiju (3:2), tādējādi garantējot vismaz otro vietu grupā.

Līderu cīņu A grupā šonakt spēcīgi iesāka Kanāda, un jau 5. minūtes ievadā Sidnijs Krosbijs pēc partnera uzmetiena pa vārtiem ieguva ripu aiz vārtiem un veikli to mirkli vēlāk jau nogādāja vārtos (1:0). Kopumā pirmajā trešdaļā kanādieši uz ledus pilnībā dominēja, izdarīja 17 metienus pa vārtiem (Eiropas izlasei četri) un pelnīti perioda beigās guva arī otros vārtus. Jaroslavs Halāks kļūdījās, cenšoties izraidīt ripu no savas aizsardzības zonas, nepaspēja atgriezties vārtos, un Džonatans Teivss Meta Dušēna raidīto ripu pārvirzīja vārtos (2:0).

Otro periodu Eiropas izlase iesāka apņēmīgi. Kanāda neveiksmīgi mēģināja uzsākt savu uzbrukumu, Marians Hosa ieslidoja zonā un no ļoti asa leņķa izdarīja spēcīgu metienu, pēc kura ripa veiksmīgi arī atrada ceļu vārtos (2:1). Perioda vidū Eiropas izlase nonāca mazākumā, to Kanāda izmantot nespēja, bet 15. minūtē vienalga vārtus guva. Romānam Josi salūza nūja pēc metiena no zilās līnijas, kanādieši zibenīgi noorganizēja pretuzbrukumu, un Teivss noslēgumā izdarīja precīzu metienu no nelielas distances (3:1). Perioda beigās noraidījumi neļāva Eiropai cerēt uz kādu vārtu atgūšanu.

Arī otrajā periodā kopējā spēlē Kanāda bija pārāka, tādējādi daudz iespējas Eiropas izlasei cīņā par uzvaru saskatīt nebija iespējams. Trešajā trešdaļā iespēja pietuvoties bija pēc kanādiešu palikšanas mazākumā, taču tas neizdevās. Noslēdzošā trešdaļa bija līdzīgāka, taču rezultāta ziņā Kanāda savu pārsvaru tikai palielināja - mača 58. minūtē Kanāda labi iespieda pretiniekus viņu aizsardzības zonā, un Logans Kutūrs no nelielas distances arī pielika punktu šai cīņai - Kanādai pārliecinoša 4:1 uzvara un pirmā vieta A grupā, bet arī Eiropas izlase turnīru turpinās pusfinālā.